Kadın futbolunda milli gurur

Kadın futbolunda milli gurur
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un yükselen yıldızları Zelal ve Güzide bir kez daha milli takıma seçildi.

 Milli Takımlar Bölge Teknik Sorumlusu Budakın,”Büyükşehir, bu konuda öncü oldu. Diğer kurumlardan da kadın futboluna yatırım bekliyoruz.” dedi.

Saffet AZBAY

AZERBAYCAN’LA MAÇ YAPACAKLAR

Antalya'da 22-24 Şubat 2014 tarihlerinde Azerbaycan ile iki hazırlık müsabakası oynayacak olan Kadın U19 Milli Futbol Takımımızın aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya davet edilen oyuncular 21 Şubat 2014 Cuma günü saat 13.00'te, Antalya Emirhan Hotel'de toplanacak.

Milli Takım aday kadrosuna çağrılan futbolcular arasında Diyarbakır’dan da 2 isim var. Daha önce milli takıma seçilen Büyükşehir Belediyespor’lu Güzide Alçu ve Zelal Baturay bir kez daha milli formayı giyme şansı yakaladı.

ZELAL BİR GOL MAKİNASI

 Milli forma altında golleri de bulunan 18 yaşındaki Zelal, kariyerine 78 gol sığdırırken, Büyükşehir Belediyespor’un mücadele ettiği Kadınlar 2.Futbol Ligi’nin en golcü isimleri arasında yer alıyor.

TFF Diyarbakır Bölge Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Mehmet Budakın,Güzide ve Zelal’ın milli takıma seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,Büyükşehir Belediyespor’u da kadın futboluna yaptığı yatırımdan dolayı kutladı.

‘DEMEK Kİ FUTBOL ERKEK SPORU DEĞİLMİŞ’

 Budakın,”2 oyuncumuzun milli takıma davet edilmesi kentimiz için son derece memnuniyet vericidir. Bunların devamı gelecektir. Büyükşehir Belediyespor’un bu yatırımı diğer kurumlara da örnek olmalıdır. Demek ki futbol sadece erkek sporu değilmiş. Yeter ki kadına değer verilsin. Biz de TFF ve milli takımlar heyeti olarak kadın futbolunu açıkça destekliyoruz.” dedi.

guzide.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.