Kadın girişimciler Diyarbakır’da buluştu

Kadın girişimciler Diyarbakır’da buluştu
Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) 2008’den bu yana yaklaşık 5 bin girişimciyi ağırladığı Kadın Girişimci Buluşmaları’nın 29. Toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

Gencer ARPACI

Diyarbakır - Çok sayıda katılımcının katıldığı toplantıda, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan da yer aldı. Toplantı “Finansmana Erişim, Pazarlama ve Satış” ve “Geleneksel Pazarlama ve Satış Kanalları” başlıklı panellerin sunumuyla başladı. Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Bölümü Küçük İşletmeler Pazarlama Yöneticisi Selin Öz, Garanti’nin kadın girişimcilere yaklaşımını anlattı.

Ardından söz alan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti Bankası olarak, düzenlediğimiz buluşmalar ve geliştirdiğimiz platformlar aracılığıyla, Diyarbakır gibi Anadolu’nun pek çok ilinde tanıma fırsatını bulduğumuz kadınların, ne denli büyük potansiyel taşıdığını görüyoruz. Aslında en başta yapılması gerekenin; aile ve eşlerinin desteklemesinin yanı sıra, kadınlarımızın potansiyelini keşfetmesi ve kendilerine güvenmesi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Karadere, kadınlar kendi güçlerin farkında olursa en az erkekler kadar güçlü olacağını kaydederek, “Kadınlarımızın, doğuştan sahip olduğu üstün içgörüyle yörenin nabzını tutacağına, ihtiyaçları saptayıp yeni iş alanları açacağına, dayanıklılığı, sabrı ve çok yönlülüğüyle her işin altından kalkacağına inanıyoruz” diye konuştu.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise “Diyarbakır’ın yer aldığı bölgede işgücüne katılma oranı %38, istihdam oranı %31, işsizlik oranı ise %18’dir. Doğunun batıya açılan kapısı olan Diyarbakır’ın kadın ve erkek çalışma potansiyelinin bu rakamlardan çok daha fazla olduğuna inanıyorum. Özellikle eğitimlerini tamamlamış genç kadınların evde oturmak yerine, uzmanlıklarını değerlendirecekleri sektörlerde iş hayatına atılmaları ve bu bilinci çevrelerine de yaymaları gerekmektedir. Kadın temsilinin bölgede aktif olduğunu görüyoruz”  dedi.

Yapılan oturumların ardından, konuklardan gelen sorular cevaplandırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.