Kadın istihdamı için mor bayrak uygulaması

Kadın istihdamı için mor bayrak uygulaması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını artırmak amacıyla Mor Bayrak uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında kadınların çalıştığı 17 işyeri ziyaret edilerek, Mor Bayrak verildi.

 

 

  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, kadın istihdamını desteklemek, işe alım ve çalışmalarda kadın çalışanların lehine pozitif tutum belirlemek, kolaylaştırıcı hizmetler sunmak, kadınlara yönelik çalışmaları desteklemek ve yaygınlaştırmak için işyerlerine yönelik Mor Bayrak uygulaması başlattı. Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürlüğü, uygulama kapsamında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 14’ü tekstil, 3’ü gıda olmak üzere 17 işyerini ziyaret edilerek, Mor Bayrak verildi.

  “KADINLARIN YANINDA OLACAĞIZ”

  Ziyaret sırasında uygulamaya ilişkin bilgi veren Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürü Fatma Esmer, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap’taki işyerlerinde kadın çalışanların tespitine yönelik daha önce bir çalışma yürüttüklerini, bu doğrultuda ilk uygulamaya Sanayi Bölgesi’nden start verdiklerini belirtti. İşyerlerinde kadın istihdamını artırmak için Mor Bayrak uygulaması başlattıklarını söyleyen Esmer, “Bizler bu çalışmaya başlarken sadece işletmelerden aldığımız verilerle değil, bire bir çalışan kadın arkadaşlarımızla sohbet ederek böyle bir çalışmamamız olduğunu kendilerine anlatıyoruz. Çalışan kadınların yanında olacağız. Bilgilendirdiğimiz kadınlar da uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler“ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.