Kadına şiddet artıyor!

Kadına şiddet artıyor!
Diyarbakır KESK Kadın Meclisi, AK Parti iktidarında kadınlara şiddetin arttığını kaydetti. 

Tigris Haber- AK Parti iktidarının kadına yaklaşımlarını eleştiren Kadın Meclisi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “AKP hükümeti iktidarı boyunca kadına yönelik ayrımcılık, şiddet, taciz tecavüzler kat be kat artmıştır. Kadın, özel alanda, aile içine hapsedilerek kutsal annelik dışında kadının varlığı yok sayılmıştır.”
Diyarbakır KESK Kadın Meclisi, AK Parti iktidarında kadınların uğradığı haksızlıklara ilişkin bir basın açıklaması yaptı. 
Basın metnini KESK kadın meclisi dönem sözcüsü BES Şubesi Kadın sekreteri Serap Kılıç okudu.
Kadına şiddet arttı!


AK Parti iktidarının kadına yaklaşımlarını eleştiren Kadın Meclisi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “AKP hükümeti iktidarı boyunca kadına yönelik ayrımcılık, şiddet, taciz tecavüzler kat be kat artmıştır. Kadın, özel alanda, aile içine hapsedilerek kutsal annelik dışında kadının varlığı yok sayılmıştır. AKP’nin, milletvekilinden, valisine, kaymakamına kadar bütün devlet yetkilileri kadınların sokağa hangi saatlerde çıkacağına, nasıl giyineceğine, kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına, kaç yaşında evleneceğine tecavüzcüsü ile evlendirilmesine varana kadar her türlü söylemlerinde kadın düşmanlıklarını dile getirmekten çekinmemişlerdir. Kadın politikalarıyla ev işleri, yaşlı bakımı, çocuk bakımı ve engelli bakımı görevlerini, kadının üstüne yıkarak, bunları kadının asli göreviymiş gibi dayatıp eve hapsederken kamusal alanda ise düşük ücretler, esnek, güvencesiz, kuralsız, yarı zamanlı, kayıt dışı çalışma dayatılmıştır.”


‘Hükümet dul aylığı ve yaşlılık aylığını keseceği tehdidinde bulunuyor’


Neoliberal politikaların ve ‘muhafazakâr siyasi İslam ideolojisi’nin, kadınları özel ve kamusal tüm alanlardan çıkarmayı ve erkek egemen zihniyetini yaşamın her alanında var etmeyi amaçladığının belirtildiği açıklamada “Aslında sosyal devlette temel bir hak olan yaşlı, engelli ve çocuk temel bakım hizmetlerini devletin sağlaması gerekirken bu sorumluluktan kaçarak bu görevleri evde ucuz işgücü olarak gördüğü kadınlara, cüzi bir bakım aylığı karşılığında gördürmektedir. Ayrıca sosyal sigorta primlerini ödemeden güvencesiz olarak kadınları ömürlerinin sonuna kadar bu işi yapmaya mahkûm etmektedir.

Sosyal yardım kapsamında ödenen, yoksullukla mücadele adı altında uygulamaya sokulan dul aylığı ve yaşlılık aylığı gerçekte yaşlı kadınların ve erkeklerin geçimine yetmemekte onları kamusal yaşamın içine dâhil etmemektedir. Hükümet sosyal devlet ilkesi gereği bu koşulları düzeltmesi gerekirken, verilen bu cüzi miktarı sürekli keseceği tehdidini yaparak buradan oy devşirmeye çalışmaktadır.” denildi.
‘Binali Yıldırım özür dilesin!’ 


Binali Yıldırım’ın  “Yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz” sözlerine tepki gösterilen açıklamada  “Binali Yıldırım bir yandan kadına köleliği ve cariyeliği dayatmakta bir yandan da kadınların elinden bu ödemeleri geri alarak var olan kadın köleliğini derinleştirerek, seçimlerde eril zihniyetin desteğini arkasına alarak, oy devşirme kurnazlığına başvurmuştur. Meclis başkanının temsil ettiği ideoloji toplumda kadın düşmanlığını derinleştirmekte ve kadınlara şiddeti meşrulaştırmaktadır. Binali Yıldırımın sözleri kadınlara hakarettir. Kadından sorumlu çalışma, aile ve sosyal hizmetler bakanlığını, kadını güçlendirme politikaları konusunda göreve çağırıyor, Sayın Binali Yıldırımı kadın düşmanlığından vazgeçmesini ve kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Kadın, emek, demokrasi ve barış mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi tekrardan hatırlatıyoruz.” İfadeleri kullanıldı. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.