KADINLAR GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRECEK

KADINLAR GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRECEK
DİKAD Başkanı Reyhan Aktar: "Sermaye ve beyin göçünü yerele çevirmeyi hedefliyoruz"

DİYARBAKIR - Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), beyin ve sermaye göçünü tersine çevirmek için düğmeye bastı. Dernek Başkanı Reyhan Aktar, hem Diyarbakırlı hem de Diyarbakır’a gönül vermiş bütün iş insanlarını DİKAD çatısı altında bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Aktar, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıkla hareket eden bir yapı olacaklarına da dikkat çekerek, "Ancak sadece kadınlarla değil, beylerle birlikte hareket edeceğiz" dedi. 

Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde yönetimi değişen DİKAD, hem Diyarbakır’ın dışarıya giden beyin ve sermaye gücünü tersine çevirmek, hem Diyarbakırlı kadınların sesini ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmak hem de kadınları daha fazla üretimin içerisine sokmak için harekete geçti. Sadece hemcinsleri için değil, Diyarbakır için de elini taşın altına koyan kadınların hedefleri büyük. Yapacakları çalışmalara ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan DİKAD Başkanı Reyhan Aktar, DİKAD’ın 2015 yılında sınırlarını Diyarbakır’ın dışına taşıyacağını belirterek, birkaç ay içerisinde Ankara’da Diyarbakırlı İş Kadınları Derneği ile biraraya geleceklerini ifade etti. 2016 yılında Ankara’da bir irtibat bürosu ya da şube açacaklarını kaydeden Aktar, ardından da İstanbul ve diğer illere de yayılmayı hedeflediklerine dikkat çekti.
Türkiye’deki bütün illerdeki Diyarbakırlı iş kadınları ile Diyarbakır’la gönül bağı kurmuş bütün iş insanlarını DİKAD çatısı altında bir araya getirmeyi hedeflediklerine işaret eden Aktar, “Bu örgüt çatısı altında birlikte çalışmak ve bu örgüt altında Diyarbakır’a katkı sunmayı hedefliyoruz. Dışarı giden beyin ve sermaye göçünü DİKAD ile biraz daha yerele geri çevirmenin amacı içindeyiz. Umarım ki ilk hedeflerimiz bu olacaktır. Şu anki ekibimiz oldukça iddialı. Sadece ulusal değil uluslararası bazda Diyarbakırlı iş kadınlarının sesini duyurmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.