Kadınlar tekstilde uzmanlaşarak, çalışma imkanı yakalayacak

Kadınlar tekstilde uzmanlaşarak, çalışma imkanı yakalayacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, istihdamı artırmak amacıyla açtığı Tekstil (Düz Dikiş Makineciliği) Kursu 15 kadının katılımıyla başladı.

 

Sertifikalı kursun ardından kadınlar, tekstilde çalışma imkanı yakalayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK) kapsamında kadın istihdamını artırmak ve kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla açtığı Tekstil (Düz Dikiş Makineciliği) Kursu, Sümerpark’taki Tekstil Atölyesinde kadınların katılımıyla başladı. Kadınlar kurs dönemi boyunca “overlok, dikiş makinesinin kullanımını, çıkarılan modellerin kesimini, pike dikimi ve son ütü” konusunda eğitim alıp uzmanlaşacak. Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiği tekstil malzemeleri üzerinde hafta içi her gün 12.00 -16.30 saatleri arasında eğitim gören kadınlar, kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanacak.

Kursiyerler, pratik eğitim dışında “tekstil, temel iletişim, müşteri ile ilişkiler, iş güvenliği ve işçi sağlığı, girişimci fikirler üretme, problem çözme, iş kurma ve geliştirme, tekstil alanında yeni gelişmeler” konularında da bilgiler edinecek.

 

Tekstilde iş bulacaklar

Kadınların ürettiği tekstil ürünleri ise atölyede bulunan teşhir odasında sergilenecek. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlar, tekstilde çalışma ve iş bulma imkanı yakalayacak.

Ayrıca kadın kursiyerlere, İŞKUR tarafından kursa devam ettiği günler baz alınarak günlük 20 TL ücret ödenecek.

Kadın kursiyerlerin eğitim dönemi boyunca 3-5 yaş arası çocukları da Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içerisinde yer alan oyun odalarından ücretsiz faydalanabilecek.

 

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.