Kadınların okuma-yazma azmi!

Kadınların okuma-yazma azmi!
Kayapınar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan Okuma Yazma kursunu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.

 Kayapınar Belediye Başkan vekili  ve Kaymakamı Mustafa Kılıç, İslam dininin ilk emrinin "Oku" olduğunu hatırlatarak, Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

 

Kayapınar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan kursta okuma yazma öğrenen kadınlar, aldıkları kısa süreli eğitim sayesinde geçmişte yaşadıkları sıkıntıları geride bırakıyor. Kayapınar Belediyesi Kadın Mesleki Eğitim Merkezi (KMEM)’de açılan açılan okuma yazma kursu, kadınlardan ilgi görüyor. 244 kadının okuma yazma öğrendiği kurs, yıl boyu devam ediyor. Kursu tamamlayan kadınlara sertifikaları Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Vesile Doğan tarafından verildi. Sertifikalarını alan kadınların mutluluğu ise yüzlerine yansıyor. Aldıkları kısa süreli eğitimle geçmişte yaşadıkları sıkıntıları geride bırakan kadınların azmi ise takdir topluyor.

“OKUMA YAZMA ÖĞRENDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ”

Kursiyerler, öğrenci olmanın ne demek olduğunu şimdi anladıklarını belirterek, “Okuma ve yazma bilmediğimiz için geçmişte birçok problemle karşı karşıya kalıyorduk. Bizim için geç oldu ama okuma yazma öğrendiğimiz için çok sevinçliyiz, keşke daha önce kursa gitseydik" dedi.

KILIÇ: “EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Kayapınar Belediye Başkan vekili Mustafa Kılıç ise, İslam dininin ilk emrinin "Oku" olduğunu hatırlattı. Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Kılıç, "Özellikle kadınlarımızın okuma ve yazmalarını istiyoruz. Onların yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Kadın Mesleki Eğitim Merkezimizde 244 kadın okuma yazma öğreniyor. Onların okuma yazma öğrenmesi bizi mutu ediyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.