Kadınların turşu mesaisi başladı

Kadınların turşu mesaisi başladı
Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) çalışan kadınlar, ilçeye özgü sebzelerden turşu yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

 

 

 Midyat ÇATOM Sorumlusu Gülten Erol, hazırladıkları turşuları birçok ile satıklarını söyledi.

Midyat Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten ÇATOM'un, kadınların istihdamlarına yönelik sürdürdükleri çalışmalar kapsamında aralarında Suriyeli kadınlarında bulunduğu 20 kadın turşu yapımına başladı. Kadınlar, 1 ay boyunca 1 litrelik şişelere nohut, sarımsak, acı biber, kişniş, acur ve tuzlu su koyarak turşu üretecek. Turşu imalatında çalışan kadınlara günlük 25 lira ödeme yapıldığını anlatan Midyat ÇATOM Sorumlusu Gülten Erol, hazırladıkları turşuları birçok ile satıklarını söyledi. Erol, turşu üretiminde çalışan kadınlara sundukları ekonomik destekle, kadınların ev ekonomilerine katkı sunduklarını belirterek, "İnşallah hep birlikte güzel turşular üreteceğiz. Kadınlarımız çalışacak, para kazanacak. Turşu olmadan yemek yemiyoruz. İnsanın bedeni için de turşu çok sağlıklıdır. Şuan 20 kadın yanımızda çalışıyor. Aralarında Suriyeli olanlar da var, Türkler var, Kürtler, Araplar hepimiz burada kardeş gibi çalışıyoruz. Biz kadınlar bir araya gelince hem kendimize sohbet ediyoruz, hem işimizi yapıyoruz, stresimizi atıyoruz. Kadın bir şeyi ürettiği zaman çok mutlu oluyor" diye konuştu.

Turşu yapan Emine Demir, okul masraflarını çıkartmak için turşu yapımına katıldığını ifade ederken, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Midyat'a gelen Suriyeli Merve Osman ise "Biz Suriyeliyiz, kaçtık buraya geldik. Burada iş var, turşu yapıyoruz. Turşu yapmak için bizi çağırdılar. Bize yardım ediyorlar" diye konuştu.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.