Kadirov'dan Putin'e tam destek

Kadirov'dan Putin'e tam destek
Wagner Grubu'nun isyanıyla karşılaşan Rusya lideri Putin'e hem ülke içinden hem de Rusya'nın yakın müttefiklerinden destek gelmeye başladı. Çeçenistan lideri Kadirov "Çeçen savaşçılar gerilim bölgelerine gidiyor, sert önlemler almaya hazırız" dedi.

TİGRİS HABER - Daha önce Rus ordusunun Ukrayna'da yaşadığı gerilemeler nedeniyle askeri liderliğe eleştirilerde bulunan Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov'dan paralı asker şirketi Wagner'in başkaldırısıyla karşılaşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "tam destek" geldi.

‘Bu gerçek bir askeri isyan’

"Çeçen savaşçılar gerilim bölgelerine gidiyor" diyen Kadirov "Wagner'in eylemlerini askeri bir isyan olarak nitelendirdi ve bastırılacağına söz verdi. "Bunun için sert önlemler alınması gerekiyorsa biz hazırız!" ifadelerini kullandı. Çeçen lider mesajında "Arkadaşlar, zor bir gece oldu. Yaptığım uçuşlar bu alçak ihanet konusundaki tavrımı burada dile getirmeme izin vermedi! Yaşananlar sırtımıza bıçak saplamaktır ve bu gerçek bir askeri isyan!" dedi.

‘Putin’in her bir kelimesine tam destek veriyorum’

Kadirov açıklamasında ayrıca "Halkın seçtiği Yüce Başkomutanımız var. Tüm durumu küçücük ayrıntısına kadar biliyor. Her bir strateji uzmanı ve üstelik iş insanından çok daha iyi biliyor. Sahadaki komutanları kendisi arıyor ve bizzat özel askeri harekatın gidişatını tam kontrol ediyor. Yüce Başkomutanımız, tüm kararlarını ölçerek, tüm titizlikle alıyor. Her birimiz haritanın sadece bir kısmı görürken o tümünü birden görüyor. Vladimir Vladimiroviç, bugünkü halka seslenişinde çok doğru dedi. Bu bir silahlı isyan. Bu tür eylemler hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Vladimir Vladimiroviç Putin’in her bir kelimesine tam destek veriyorum" ifadesini kullandı.

Medvedev Putin’e destek verdi

Ukrayna savaşındaki şahin tavrıyla bilinen Eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev de Wagner'in isyanı sırasında Putin'e destek açıklaması yaptı. Medvedev Rusya vatandaşlarını Devlet Başkanı Vladimir Putin'in etrafında toplanmaya çağırdı.

Federasyon Konseyi Başkanı’ndan Putin’e tam destek

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Başkanı Valentina Matviyenko, konsey olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e tam destek verdiklerini ve silahlı isyana karşı tüm toplumun birleşmesi gerektiğini belirtti. Matviyenko Telegram paylaşımında, “Federasyon Konseyi’nde, Anayasa’nın garantörü olan ülke liderine tam destek var. Mevcut durumda tüm toplumun, Federasyon bölgelerinin istisnasız tüm sakinlerinin ve yöneticilerinin sorumluluk dolu ve konsolide pozisyonunun ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz” diye yazdı.

‘Milletvekiller güçlerini birleştirmeli’

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyaçeslav Volodin de Rusya vatandaşlarının çıkarlarını temsil eden milletvekillerinin güçlerin birleştirilmesinden yana olduğunu ve Devlet Başkanı Putin'i desteklediğini söyledi. Volodin, "Wagner savaşçıları tek doğru seçimi yapmalıdır: Halkının yanında, hukukun yanında olmak, vatanın güvenliğini ve geleceğini korumak, başkomutanın emirlerini yerine getirmek. Bunun dışındaki her şey ihanettir!" ifadelerini kullandı

‘Putin Lukaşenko’yla görüştü’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ayrıca Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko’yu arayarak Rusya’daki mevcut duruma ilişkin bilgi verdiği belirtildi. Belarus devlet haber ajansı BelTA’dan yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı bu sabah Belarus Başkanı’nı aradı. Telefon görüşmesi gerçekleşti. Vladimir Putin, Belaruslu mevkidaşını Rusya’daki duruma ilişkin bilgilendirdi” ifadesine yer verildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.