Kafasına silah dayanan gazetecilere 208 TL cezası kesildi

Kafasına silah dayanan gazetecilere 208 TL cezası kesildi
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Özel Harekat polisleri tarafından kafalarına silah dayanarak gözaltına alınan gazetecilere 208 TL para cezası kesildi.

  Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Özel Harekat polisleri tarafından kafalarına silah dayanarak gözaltına alınan gazetecilere 208 TL para cezası kesildi. Silvan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükten 5 saat sonra serbest bırakılan Özgür Gün TV çalışanı Murat Demir ile DİHA Muhabiri Serhat Yüce’ye 'sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri' gerekçesiyle 208’er lira para cezası kesildi. Gazetecilerin kafasına silah dayayan polislerin, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’a da silah doğrulttuğu ortaya çıktı. Yiğitalp, “Polisler gazetecilere saldırıp başına silah doğrulttuğu sırada biz araya girerek ‘ne yapıyorsunuz’ dedik. O sırada bize de silah doğrultuldu. Birkaç gündür Silvan’da hukuksuzluğa tanıklık ediyorum.” dedi.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde polis haber yapmaya çalışan iki gazeteciyi, kafasını silah dayayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili görüntüler büyük yankı uyandırdı. Alınan bilgiye göre, dün sabah erken saatlerden itibaren Özel Harekat polisleri tarafından ilçe genelinde evlere operasyon yapıldı. Bu sırada Silvan Belediyesi'nin bahçesinde bulunan çok sayıda gazeteci, belediyenin önündeki caddeden görüntü almak istedi. Gazetecilerin bulunduğu noktaya gelen çok sayıda polis, çekim yapılmamasını istedi. Polisler, Özgür Gün TV çalışanı Murat Demir ile DİHA Muhabiri Serhat Yüce’yi kamera ve makinelerine el koyarak gözaltına almak istedi. Gazetecilerin ‘sakin olun’ demelerine rağmen bir polis memuru silahını DİHA Muhabiri Yüce’nin kafasına dayayarak gözaltına aldı. Silvan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 2 gazeteci, 5 saat sonra serbest bırakıldı. Ayrıca gazetecilere sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 208’er lira para cezası kesildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.