Kahvehanede uyuşturucu semineri

Kahvehanede uyuşturucu semineri
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Emniyet Amirliği, uyuşturucu konferanslarını vatandaşların ayağına kadar götürmeye devam ediyor. Okullardan sonra kahvehanelerde de uyuşturucu semineri verilerek vatandaşlar bilinçlendiriliyor.

DİYARBAKIR -  Kulp İlçe Emniyet Amiri Bulent Ulutürk tarafından Turgut Özal Mahallesi, Yeni Mahalle ve Eski Mahalle'de bulunan kahvehanelerde uyuşturucunun zararlarını anlatan seminer verildi. Uluturk, kahvehanede sigara ve uyuşturucuya alışma yolları ile nasıl vazgeçileceği hakkında bilgiler aktardı. Ulutürk, kahvehanelerde verdiği seminerde uyuşturucunun kişiye en yakınları tarafından alıştırıldığını, alternatifinin hiç başlamamak, spor ve sanat olduğunu söyleyerek, "Bağımlılık, birey tarafından herhangi bir durum ve madde ile kurulan ilişkidir. Bu ilişki bireyin; karar verme yetkisi, kendine has olması ve öz denetimini ortadan kaldırıyor. Yeni tutum ve davranışlar edinmesine neden oluyorsa bu ilişki bağımlılıktır. Bağımlılık yapan maddeler, belirli dozda alındığı zaman kişinin merkezi sinir sistemini doğrudan veya dolaylı etkileyerek duygu, tutum ve davranışlarında farklılıklar meydana getiren beyin ödülleme sistemi üzerinde sahte, iyi bir oluş hali yaratır. Unutmayın, madde her zaman ilk olarak bedava verilir. Peki, kimdir bize maddeyi ilk getiren? Mutlaka tanıdığımız bir sima olacak. Mahalle arkadaşım, okul arkadaşım, bu ve buna benzer kişiler. Bağımlılık sonunda suçu getirir. En iyisi 'bir kereyle bir şey olmaz' demeyip hiç başlamamaktır. Başladıktan sonra bırakanlar için hiç kimse tekrar başlamayacağı garantisini vermiyor" diye konuştu.


Ulutürk, Kulp ilçesinde kahvehanede ilk defa bir uyuşturucu semineri verdiklerini de ifade etti.
Seminerim sunumu sinevizyon gösterimini yapan Komiser Zekeriya Sarı ise uyuşturucu kullanan kişinin kendine güveninin azalacağını söyledi. Sarı, "Kendini kontrolü zayıflar. İnsani prensipleri yok olmaya başlar. İdealleri ve geleceği ile ilgili ümitleri yıkılır, kullandığı maddeler vücudunun savunma mekanizmasını yok edip bağışıklık sistemini zayıflatır. AİDS, frengi, verem, hepatit B ve C, kanser, kangren gibi birçok ölümcül hastalığa kapılma riski artar" dedi. 
Sinevizyon sunumu sonunda uyuşturucuyla mücadele ve aile yapısı ile ilgili kısa bir film gösterimi yapıldı. Dikkatlice sunumu izleyen vatandaşlar bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasından yana olduklarını ve bu bilgilerin kendilerini daha iyi birer aile yetiştirmelerine yardımcı olacağını dile getirdi. Seminer sonunda vatandaşlara ilçe emniyet amirliği tarafında hazırlanan broşürler dağıtıldı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.