Kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor

Kaldırım yenileme çalışmaları  devam ediyor
Kent genelinde daha rahat ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla kaldırım yapım ve yenileme seferberliği başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,

 

 bulvar ve caddeleri kapsayan 45 bin metrekarelik alanda kaldırım yenileme çalışmalarını tamamladı.

Kentin yeni yerleşim bölgelerinde bir yandan kaldırım yapım çalışmasını gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yıpranan kaldırımları yenilemek için de çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Kayapınar ilçesinde Musa Anter, Nazım Hikmet, Sipan caddeleri ve Fırat Bulvarı; Yenişehir ilçesinde Üçkuyular TOKİ, Hintlibaba, Kışla, Rızvanağa, Fiskaya ve hastaneler bölgesindeki Dr. Şeref İnalöz, Mimar Sinan, Prof. Selahattin Yağcıoğlu caddeleri; Sur ilçesi Gazi Caddesi’nda kaldırım yapım, bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayan ekipler, Bağlar ilçesinde Turgut Özal Bulvarı'nda kaldırım yenileme çalışmalarına başladı. Ekipler, şimdiye kadarbulvar ve caddelerde 45 bin metrekare kaldırım yeniledi.

İş makinalarıyla kaldırım zeminleri düzenlendikten sonra 5 cm kalınlığında beton döken ekipler, ardından bazalttan oluşan kaldırım ve bordür taşlarını döşüyor.

Ayrıca kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu, bedensel engelliler için de rampalar yapılıyor. Bu çalışma ile engelli vatandaşlar, kaldırımları daha rahat bir şekilde kullanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, kaldırım yapım, bakım ve onarım çalışmalarını yılsonuna kadar sürdürecek.

 

Dilek Akin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.