Kalekol görmezden geldi, köylüler yakaladı

Kalekol görmezden geldi, köylüler yakaladı
Çaldıran'ın İran sınırındaki Sarıçimen (Navri) Mahallesi sakinleri, DAİŞ'li olduğundan şüphe duydukları ve Sarıçimen Kalekolu yakınında sınırı geçen 14 yabancıyı yakaladı. 14 kişi önce DBP ve HDP yöneticileri sonra da polise teslim edildi.

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı İran sınırındaki Sarıçimen (Navri) Mahallesi'nde yurttaşlar mülteci olduğu tahmin edilen 14 kişiyi yakalayarak, DBP ve HDP yöneticilerine haber verdi. DAİŞ'in sınır hattını kullanarak Irak ve Suriye'ye geçmesinin neden olduğu hassasiyet dolayısıyla mültecileri yakaladığı öğrenilen köylülerin haber vermesi üzerine DBP ve HDP yöneticileri polise haber vererek, söz konusu kişileri teslim etti. 14 kişinin Afgan uyruklu oldukları belirtildi.


Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan DBP ve HDP, "Bugün bir grup mülteci Sarıçimen (Navri) köyünde İran sınırında geldikleri köylüler tarafından tespit edilmiş ve duyarlı vatandaşlar tarafından ilçe merkezine parti binamızın önüne bırakılmıştır. Biz de parti olarak Çaldıran Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verip bu mültecileri emniyete teslim ettik. Parti olarak insan ticaretine ve tacirliğine karşıyız. Gelen mültecilerin Sarıçimen Kalekolu'ndan elini kolunu sallayarak köyün ortasına kadar gelmeleri bizleri ciddi anlamda düşündürüyor. Bir yandan bir bidon mazot almak için sınıra gidip katledilen onca gençten sonra bu mültecilerin köylerimize ve ilçemizin merkezine kadar gelmeleri bizleri tedirgin ediyor. İlçe halkı için tehdit olan bu insan tacirleri ve ne olduğu belirsiz olan bu mültecilere göz yumuluyor. Bu insan tacirlerinin, bu mültecileri IŞİD çetelerine gönderildiklerini çok iyi biliyoruz. İlçemizdeki insan tacirliğinin de Sarıçimen Kalekol gözetiminde gerçekleştiğini biliyoruz. Burada ilçedeki tüm yurtsever halkımıza çağrımız şudur; ilçemizdeki insan ticareti ve tacirliğine karşı herkesin duyarlı olması gerekir. Parti olarak insan tacirliğine geçit vermeyeceğimizi bu noktadaki tutumuzun net olduğunu herkesin çok iyi bilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.