Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da
Yılmaz: " İnsanları böyle yargısız infaz eder gibi önceden suçlu ilan etmek, kesinlikle doğru değil. Türkiye'nin gücünü kırmaya çalışan, istikrarsızlaştırmaya çalışan, hükümetin gücünü kırmaya çalışan çevreler var"

ELAZIĞ - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "İnsanları böyle yargısız infaz eder gibi önceden suçlu ilan etmek, kesinlikle doğru değil" dedi.Yılmaz, Bingöl'deki temaslarının ardından Ankara'ya gitmek üzere geldiği Elazığ Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "İstanbul merkezli operasyonları nasıl değerlendiyorsunuz?" sorusu üzerine Yılmaz, gelişmeleri izlediklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli yerlerdeki konuşmalarında partilerinin konuyla ilgili yaklaşımını dile getirdiğini anımsattı.

"Kim suçluysa hukuk önünde hesap verecek. Sonuçları da neyse hepimiz bunu göreceğiz. Onunla ilgili yorum yapmamız da çok doğru olmaz" diyen Yılmaz, hukukun bazı temel evrensel ilkeleri bulunduğunu, hüküm açıklanıncaya kadar insanların masum olduğunun kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Adalet sistemi içerisinde yetkililer, delillere bakar, bunları inceler ve sonuçta bir hüküm verir. O hüküm verildiğinde ancak bir insanın suçlu olup olmadığı ortaya çıkar. İnsanları böyle yargısız infaz eder gibi önceden suçlu ilan etmek, kesinlikle doğru değil" ifadelerini kullandı.Hukukun evrensel ilkelerine göre, suç ve cezanın şahsi olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:"Bu, hiçbir aileyi bağlamaz, hiçbir kurumu da bağlamaz. Bir insan, bir suç işlemişse bile kendisinden sorumludur ve kendisi çekmek durumundadır. Bunun ötesinde bu olaylara bizim siyasi olarak da bir bakmamız lazım, olayların zamanlamasına bakmamız lazım. Birbiriyle ilgisiz birtakım hadiselerin bir araya getirilmesine elbette bakmamız lazım. Gayrihukuki ve gayriahlaki bir şekilde bazı bilgilerin topluma, medyaya, sanal ortamlara aktarılmasına dikkatli bir şekilde bakmamız lazım. Bütün bunlar, işin siyasi olarak da analiz edilmesini gerektiriyor. Burada, güçlenen Türkiye'yi, bölgesinde daha etkili hale gelen, her geçen gün ekonomisiyle, sosyal politikasıyla, demokrasiyle, dış politikadaki ağırlığıyla çok daha iyi noktalara gelen Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler var, ben böyle ifade ediyorum."

 

Yılmaz, 2014'ün hassas bir yıl olduğunu, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını belirterek, "Türkiye'nin sonraki 5-10 yılını şekillendirecek kritik bir yıl" dedi.Bazı çevrelerin Türkiye'nin daha da güçlenmesini istemediğini belirten Yılmaz, "Daha önce de biliyorsunuz Gezi hadiseleri ve başka birtakım hadiselerde bunu gördük. Türkiye'nin gücünü kırmaya çalışan, istikrarsızlaştırmaya çalışan, hükümetin gücünü kırmaya çalışan çevreler var. Bunlar, Başbakanımızın dediği gibi dışarıdan çevreler ama içeriden de birtakım unsurlar kullanılıyor olabilir. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür, hükümetimiz güçlüdür ve Türkiye, birlik beraberlik içerisinde bu tür hadiseleri de geride bırakacaktır inşallah" diye konuştu.

 

Bu arada, Bakan Yılmaz, Anadolujet'in Ankara-Elazığ arasında karşılıklı sefer yapan uçağının, sis nedeniyle Elazığ Havalimanı yerine Malatya Havalimanı'na inmesi nedeniyle karayoluyla Malatya'ya hareket etti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.