Kamer Vakfından çocuk şenliği

Kamer Vakfından çocuk şenliği
Hakkâri Kamer Vakfı tarafından "Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" projesi kapsamında çocuk şenliği düzenlendi.

 

 

Kamer Vakfı tarafından Diyarbakır, Muş, Bitlis, Batman ve Van'dan sonra Hakkâri’de düzenlenen çocuk şenliği büyük ilgi gördü.  Kıran Mahallesi’ndeki Atatürk ilk ve Orta Okulu bahçesinde düzenlenen şenlikte yaklaşık 180 çocuk, aileleriyle birlikte resim, ebru ve kumaş boyama sanatı yaptı. Kamer gönüllüleri tarafından çocukların yüzlerinin de boyanması renkli görüntülere sahne oldu.  Müzik eşliğinde dans eden çocuklar ve aileleri Hakkâri’nin meşhur oyunu Şemmami ile halay çektiler. 

Şenlikte bir açıklamada bulunan Kamer Diyarbakır sorumlusu ve "Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" Projesi Koordinatörü Kamuran Yılmaz, herkesin projeye sahip çıkması gerektiğini söyledi.

  Yılmaz," Diyarbakır, Batman, Bitlis, Muş, Van ve son olarak da Hakkâri’de bu şenliğimizi düzenledik. Burada çocuklar hem etkinlik yapıyor hem de oyun oynuyorlar. Herkesin projeye sahip çıkmasını umuyoruz” dedi.

  Kamer Vakfı Hakkâri sorumlusu Suzan Selimoğlu ise amaçlarının, çocukların boyama sanatına ilgilerini arttırmak olduğunu ifade ederek, “Kamer'in 5 ilde yürüttüğü bu projenin son ayağı Hakkâri’de gerçekleştirildi. 3 yıllık olan projemiz kapsamında aile ziyaretleri yaparak belirli sayıda kadınlara ulaştık. O kadınlar birlikte farkındalık çalışması yaptık. Bu faaliyetimizin son aşaması çocuk şenliği oldu. Burada yaklaşık 180'e yakın çocuk, bu etkinliklerden yararlandı. Çeşitli atölyeler kurduk. Çocukların bu atölyelerden yararlanmasını sağladık” şeklinde konuştu. (İHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.