Kapalı olan yola asfalt!

Kapalı olan yola asfalt!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, güvenlik gerekçesiyle üç yıldır bariyerlerle kapatılan valilik konağı önündeki yolu asfaltlayarak ilginç bir uygulamaya imza attı.

Haber Merkezi

Ayrıca kent estetiği için önem taşıyan Dağkapı’daki Şeyh Said Meydanı’nda ışıklandırma ve aydınlatma yapılmaması ise vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kamuda israf tedbirlerine rağmen

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, güvenlik nedeniyle kapalı olan ve yaya geçitlerine izin verilmeyen yolu asfaltlayarak ilginç bir uygulamaya imza attı. Güvenlik gerekçesiyle etrafı bariyerlerle kapatılan, araç ve vatandaşların kullanmasına izin verilmeyen valilik konağı önündeki yol, belediye ekipleri tarafından yeniden asfaltlandı. Kamuda tasarrufun konuşulduğu ve hükümetin bu konuda genelge yayınlayarak kurumları uyardığı bir dönemde kullanılmayan yolun asfaltlanması tepkilere ve eleştirilere neden oldu.

“Dağkapı meydanı ışıklandırılmalı”

8311663.jpg

Kapalı olan ve kullanılmayan yolu asfaltlayan belediyenin kent estetiği için önem taşıyan Dağkapı’daki Şeyh Said Meydanı’nda ışıklandırma ve aydınlatma yapılmaması ise eleştiri konusu oluyor. Vatandaşlar, kent estetiği için önem taşıyan ve işlek noktalar arasında yer alan meydanın ışıklandırılmasını istiyor.

Seyrantepe’deki eski TOKİ konutlarına giden yoldaki ikinci caddede gereksiz olan ışıklar ise ulaşım ve trafiğin aksamasına neden oluyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar ve sürücüler de bu durumdan rahatsız, soruna çözüm bulunulmasını istiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.