Kapatılan Engellli Takımından Amedspor'a Tepki

Kapatılan Engellli Takımından Amedspor'a Tepki
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atandıktan sonra ekonomik anlamda zor günler geçiren Amedspor, maddi sıkıntılar nedeniyle "Tekerlekli Sandalye Basketbol" takımı kapattı.

ALİ ABBAS YILMAZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atandıktan sonra Belediye bünyesinde faaliyet yürüten Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün yaşadığı maddi sıkıntılar, Kulübün küçülme yoluna gitmesine neden oldu. Yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle Amed Sportif Faaliyetler Kulübü bünyesinde maçlara çıkan "Tekerlekli Sandalye Basketbol" takımı kapatıldı.

 

 

'SİZİN DE BİR MALİYETİNİZ VAR, DENİLDİ'

 

Branşın kapatılmasına ilişkin Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı basın açıklaması düzenledi. Amedspor Şehmus Özer Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Takım Kaptanı Berat Yaygır, Tekerlekli Sandalye Basketbol branşının kapatılmasını "kötü bir haber olarak" değerlendirerek,

"Memleketimizin en büyük değeri olan Amedsopor bünyesinde bulunan Tekerlekli Sandalye Basketbol branşının kapatılması kararı verilmiş ve buradan sağlanacağı iddia edilen tasarruf ile kadın futbol takımının destekleneceğini bizzat kulüp başkanı açıklamıştı." diye konuştu.

 

'20 MAÇA ÇIKTIK BİR KURUŞ PARA ALMADIK'

 

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının 3 yıl aktif olarak Amedspor himayesinde 2 Lig'de boy gösterdiğini aktaran Kaptan Yaygır, takım olarak Türkiye'nin her kentinde Diyarbakır'ı temsil ettiklerinin altını çizerek, "Takımımız maddi imkanlar bahane gösterilerek 'Sizinde bir maliyetiniz var." denilerek kapatılmak istenmektedir. Biz Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcuları olarak 2017/2018 sezonunda 20 resmi maça çıktık ve kuruş para almadık. 9 engelli sporcumuzun 1 yıllık maaşı 58 bin TL'dir. Yanı sıra deplasman masraflarımızın yüzde 90 federasyon tarafından karşılanmaktadır." şeklinde konuştu.

 

'İKİNCİ SINIF SPORCU YERİNE KOYULDUK'

 

Takımın bütçe sıkıntısı gerekçe gösterilerek kapatılmak istenmesinin yeni bir durum olmadığını anlatan Berat Yaygır, Kulübün iyi günlerinde de takımlarının ikinci plana atıldığını dile getirerek şöyle konuştu:

 

"Daha önceleri de kulübün ekonomik olarak iyi dönemlerinde de takımımız ikinci plana itilmiş ve her zaman ilgisiz bırakılmıştır. Bugün kulüp bütçesi içerisindeki maddi beklentimiz bütçenin yalnızca %10'u dur. Buna rağmen kaynak yok denilmesi en hafif tabirle bizleri ikinci sınıf sporcu yerine koymaktır. Biz bu muameleyi kabul etmeyeceğimizi ve bundan böyle gerekirse kendi branşımızdaki mücadelemizi ve Amed ismini bir başka kulüp bünyesinde sürdüreceğimizi siz değerli basın emekçileri huzurunda halkımızın bilgisine sunuyoruz."

 

'FATURA BİZ FEDEKAR SPORCULARA KESİLMEKTEDİR'

"Her dönem futbol takımındaki sportif başarısızlıkla beraber gelen ekonomik sıkıntıların faturası biz fedakâr sporculara kesilmek istenmektedir." diyen Yaygır, branşın kapatılmasını "vicdansızlık" olarak değerlendirerek, konuşmasını şöyle sürdür:

 

"Bu vicdansızlığı kabul etmiyoruz. Bugün ortada eğer bir ekonomik sıkıntı varsa, onu yaratan futbol A takımına bilinçsizce harcama yapan yöneticilerdir. Eğer bu durum neticesinde bir bedel ödenecek ise bu bedeli bu beyefendiler ödemelidir. Bizim gibi tek derdi takımının arması ve ismi için tüm engelleri aşan engelsiz sporcular değil. Unutmayın engel bizde değil sizin zihniyetinizdedir."

 

"Bundan böyle kendi yolarını kendilerinin çizeceğine dikkati çeken Yaygır, Diyarbakır'a ve Amed ismine yakışır bir mücadeleyle yeni bir akım ile yollarına devam edeceklerini belirterek, yeni bir takım için görüşmelerinin ve çalışmalarının deva ettiğini kaydetti.

 

'SİZE YAZIKLAR OLSUN!'

 

Konuşmasının sonunda Amed Spor Tesislerinin karşısındaki duvarda yer alan "Halkın Takımı Amedspor" sloganını gösteren Yaygır, konuşmasını şu ifadelerle noktladı:

 

"Karşıdaki duvarda ‘Halkın Takımı Amedspor’ yazılıyor. Hayır. Hiç kimseyi uyutmasınlar. Amedspor’un yöneticileri hiçbir zaman Diyarbakır takımlarının yöneticileri olmamışlardır. Bu takımın halk takımı olduğunu iddia edenler, 9 engelli sporcuyu kapının önüne koymuş olmayacaklardı. Mağdur edebiyatı yapıp parasal yönden bizi kapının önüne koyanlar, yıllarca bu kulübü sömürmekten başka hiçbir şey yapmadınız ve sonunda bir avuç engelliyi kapının önüne koymaya karar verdiniz. Size yazıklar olsun."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.