Kaplan: Operasyon işaret fişeğidir

Kaplan: Operasyon işaret fişeğidir
İSTANBUL - BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İstanbul ve Ankara'da yürütülen operasyona ilişkin, "Yargıda, poliste, medyada cemaat ve hükümet arasında ciddi kapışmaların olacağını gösteren bir işaret fişeğine benziyor'' dedi

'İktidar kavgası derinleşecek' 

Operasyon hakkında son dönemde artan cemaat-AKP geriliminin etkisi olduğu yorumları yapılırken, operasyon hakkında değerlendirmede bulunan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, operasyonun bir işaret fişeği olduğunu ve devamının gelebileceğini söyledi. Yargıda, emniyette, medyada Gülen Cemaati ve AKP hükümeti arasında yaşanan gerginlik olduğunu hatırlatan Kaplan, operasyonunda bu "kapışmanın" sertleşeceğinin işaret fişeği olduğunu söyledi. Kaplan, "Ciddi kapışmaların olacağını gösteren bir işaret fişeğine benziyor. Belli ki biriktirilmiş dosyalar var. Bunun arkasından bazı kesimlerin seçim öncesi şantaj kasetlerine de yönelecekleri görülüyor" dedi.

 Gülen cemaati-AKP arasında grup içi iktidar kavgasının yaşandığını belirten Kaplan, bu kavganın operasyonla alenileştiğini söyledi. Bu gelişmelerin Türkiye siyasetinde değişimlere ve yeni grupların ortaya çıkmasına sebep vereceğini de belirten Kaplan, "Siyaset değişebilir yeni siyasetler çıkabilir. Partilerden kopmalar yeni gruplar oluşabilir. Meclis aritmetiğinde değişimler olabilir. Bu işaretler veriliyor" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.