Karabiber hem dili, hem de cebi yakıyor

Karabiber hem dili, hem de cebi yakıyor
Son günlerde dolar fiyatlarının artmasına endeksli olarak fiyatı zamlanan karabiber el yakıyor.

Haber Merkezi-Karabiberin yurt dışından geldiğini ve dolar fiyatlarının artmasına bağlı olarak zamlandığını aktaran esnaf Hüseyin Gökdeniz, vatandaşın zamdan dolayı evine karabiber alamadığını söylüyor.
Tarihi Zincirli Bedesten’de 4 yıldır esnaflık yaptığını belirten Gökdeniz, son bir ay içinde baharatlara ciddi oranda bir zam geldiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın alım güçleri az. En çok zam gelen ürünlerden karabiberi söylüyorum. Karabiberin kilosu bugün 30-32 liradan toptan satış fiyatı. Biz burada vatandaşa 40-45 liradan perakende sattığımız zaman fiyatları yüksek buluyorlar. Vatandaş yüzümüze bakıyor. Ürünü almadan geri dönüyor” diye konuştu.

18 ila 21 lira arasında satılan karabiberin toptan fiyatının bile 27 ila 32 liraya yükseldiğini aktaran Gökdeniz, “Önceden 18 ila 21 lira arasında satıyorduk. Şu anda en düşük fiyat 27 ila 32 lira arasında toptan fiyatı. Suriye olayları ve doların yükselmesi karabiberin zamlanmasını etkiledi. Yurt dışından gelen bir ürün olduğu için dolara endeksli satılıyor. O nedenle doların yükselişiyle bu ürünler de zamlanıyor. Vatandaşların alım gücü az olduğundan yapılan zamlara tepki gösteriyorlar” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.