Karacadağ Kalkınma Ajansı Sau Paulo Belediyesi’nde

Karacadağ Kalkınma Ajansı Sau Paulo Belediyesi’nde
Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın Brezilya ve Arjantin’e düzenlediği çalışma ziyareti kapsamında, Diyarbakır ve Urfa temsilcilerinden oluşan heyet Sao Paulo Belediyesi’ni ziyaret etti.

Sao Paulo Belediyesi Dış İlişkiler Sekreteri Vicente Carlos Trevas ile yapılan görüşmede, Ajans Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun Ajans ve bölge hakkında bilgilendirme yaptı. Daha sonra Sao Paulo Belediyesi Dış İlişkiler Sekreteri tarafından Sao Paulo Eyaletinin ekonomik yapısı, nüfus, eğitim, idari yapısı, sağlık ve benzeri konularda heyeti bilgilendirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve Karacadağ Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baydemir, “Sao Paulo kenti çok inançlı, çok kültürlü bir kenttir; bu yönüyle bölgemize benzemektedir” dedi. Brezilya’nın Ortadoğu’da özellikle Türkiye’de çok iyi bilindiğini belirten Baydemir, ziyaretlerinin temel amaçlarının, her iki bölgenin ve ülkenin kalkınma deneyimleri konusunda görüş alış verişinde bulunmak olduğunu söyledi. Baydemir, kalkınmada özellikle iki bölge arasında köprü oluşturmak ve her iki bölgenin kalkınma konusundaki deneyimlerini birleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dış İlişkiler Sekreterinin özellikle bölgedeki önemli tarım projeleri ile ilgili sorusu özerine, Ajans Genel Sekreteri Dr. Karakoyun tarafından bölgedeki tarım potansiyeli ve GAP konusunda Sao Paulo Belediyesi yetkililerine detaylı bilgi verdi. GAP’ın tamamlanması ile 1,8 milyon hektar alanın sulamaya açılacağını ve tarıma dayalı sanayinin gelişeceğini belirten Karakoyun, bu konuda gerek ulusal ve gerekse uluslararası yatırımcılar için yeni yatırım fırsatları bulunduğuna dikkat çekti.

Gelir dağılımında eşitsizlik ve yoksulluk

Dr. Karakoyun’un, yoksulluk ve gelir dağılımında eşitsizlik bakımından Sao Paulo’daki mevcut durum ve belediyenin bu alanda yürüttüğü çalışmaların neler olduğu sorusu üzerine, Dış İlişkiler Sekreteri; özellikle Sao Paulo bölgesinde gelir dağılımında eşitsizlik ve yoksulluğun ciddi boyutlarda olduğunu söyledi. Dış İlişkiler Sekreteri belediyelerinin, bu konuda hükümetin yoksullukla ilgili uyguladığı programları yürüttüğünü; federal gelirlerden yoksullara belirli bir pay aktarıldığını ve Bolsa Familia Programı kapsamında yoksullara nakdi yardım yapıldığını ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.