Karadeniz seli can aldı: 8 ölü

Karadeniz seli can aldı: 8 ölü
ARTVİN - Artvin’in Hopa ilçesinde, selin oluşturduğu heyelan sonucu 4 katlı bir bina çöktü. Çöken binada gelen ilk bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Göçük altında kalan yurttaşın çıkarılması için çalışılıyor. Artvin Valisi Kemal Cirit ise yaptığı

 

Artvin'in Hopa ilçesinde yoğun yağmur yağışından kaynaklı sel ve heyelan meydana geldi. Artvin’in Hopa ilçesinde selin oluşturduğu heyelanda 4 katlı bir binanın çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 3'e yükseldi. Hopa'nın Sundura Mahallesi'nde selin oluşturduğu heyelan sonucu 4 katlı bir bina çöktü. Çöken binada 3 kişi hayatını kaybetti. Artvin Valiliği, olayda Sabri Acıbadem, Emniyet Gedik ve Ünsal Gedik'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yaklaşık 5 saattir kapalı olan Arhavi-Hopa karayolunu açma çalışmaları ise sürdürülüyor. AFAD ekibi çöken binada çalışmalarını sürdürürken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi de bölgeye çok sayıda iş makinesi gönderdi.Artvin Valisi Kemal Cirit, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel ve heyelan nedeniyle il genelinde 8 ölü ve 2 kayıp olduğunu, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.