‘Kardeş aile’ye banka engeli

‘Kardeş aile’ye banka engeli
Yasaklı mahallelerden göç eden vatandaşlara yardım amacıyla başlatılan ‘Kardeş aile’ kampanyası kapsamında dayanışmada bulunan Rojava

Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Ziraat Bankası'ndaki hesapları, banka tarafından bloke edildi. Karara tepki gösteren Dernek Eşbaşkanı Mustafa Ocaklık, gerekli hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

 

Bölgedeki çatışmalı süreç nedeniyle binlerce insan yerinden, yurdundan zorla göç etmek zorunda kaldı. Mağdur olan vatandaşlara yardım ulaştırmaya çalışan Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açtığı Ziraat Bankası hesapları banka tarafından gerekçesiz kapatıldı. Bu kararın hukuki olmadığını belirten Dernek Eşbaşkanı Mustafa Ocaklık, bankanın böyle bir karar almasından sonra diğer bankalarla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

“70 bin kişiye yardım”

Tüm baskılara rağmen gıda, çadır ve kardeş aile kampanyalarının sürdüğünü vurgulayan Ocaklık, yerlerinden yurtlarından göç etmek zorunda kalan vatandaşlara yardımlarının süreceğini söyledi. İmkânı olan herkesin yardımlarını ve desteklerini beklediklerini aktaran Ocaklık, düzenli olarak 70 bin kişiye yardımda bulunduklarını söyledi.

“Banka, gelen paralardan kesinti yapıyor ve parayı tekrar iade ediyor”

Yurt dışından ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen maddi yardımların banka tarafından hesaplarına yatırılmalarına izin verilmediğini belirten Ocaklık, "Hiçbir gerekçe göstermeden paranın hesaplarımıza yatırılmasına engel oluyorlar. Buna rağmen banka, gelen paralardan kesinti yapıyor ve parayı tekrar iade ediyor. Bu yapılan hukuksuzluk karşısında banka hakkında hukuki süreç başlatacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

“İnsanların hayır yapmasına mani olamaz”

Bütün engellemelere rağmen yardımlarının süreceğini aktaran Ocaklık, "Kimse insanların hayır yapmasına mani olamaz. Yani devlet bu engellemeleri yaparak amacına ulaşamaz. Biz burada hukuk dışı hiçbir şey yapmıyoruz. Tamamen legal ve herkesin gözü önünde yardımlarımızı yapıyoruz. Bundan dolayı da ne yaparlarsa yapsınlar yardımlarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Yardımlar Rojava Derneğine bizzat yapılabilir

Ocaklık, mağdur olan yurttaşlarla dayanışmak isteyenlerin banka dışında derneklerine bizzat ulaşarak da bağış yapabileceklerini ve telefonlarla kendilerini arayarak bilgi alabileceklerini söyledi. Ziraat Bankası'nın aldığı kararın sadece bankanın bir kararı olmadığını, baskı sonucu alınan bir karar olduğunu düşündüklerini belirten Ocaklık, alınan kararın çatışmalı süreçten kaynaklı olduğunu söyledi. Gelen bütün paralardan valiliğin haberdar olduğunu söyleyen Ocaklık, buna rağmen hesaplarının bloke edilmesinin kabul edilir bir durum olmadığını aktardı.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.