Şahin DOĞAN

Şahin DOĞAN

KARDEŞCE YAŞAMAKTAN DAHA GÜZEL OLANI NE?

KARDEŞCE YAŞAMAKTAN DAHA GÜZEL OLANI NE?

Barış ve çözüm sürecinin başlaması bazı kesimleri rahatsız ediyor. Bu yüzden çatışmalı sürecin devam etmesini istiyorlar. Çatışmalı süreçten kim yararlanıyor, kim zarar görüyor? Çatışmalı sürecin faturasını şimdiye kadar kimler ödedi? Acılara kimler katlandı?

         Türk ve Kürt  halkının yoksul ve emekçilerine bu savaşın  faturası çok ağır oldu.  Faturayı hem mallarıyla, hem de canlarıyla ödediler. Ancak bu acılara katlanmayanların ve hiç bedel ödemeyenlerin ağzından savaş naraları hiç eksik olmadı. Her zaman, her dönem, gerilim siyasetinin devamı için, kendilerine göre gerekçeleri oldu. Savaş ve çatışma siyasetinden sürekli yararlandılar. Yoksul ve emekçi Kürtlerin, Türklerin  acıları onların umurlarında bile olmadı. Acıları ganimete çevirdiler. Savaş ve çatışma onlara ekonomik ve siyasal rant sağladı. Nemalandıkları alanların daralması canlarını sıktı.

         Paris katliamı, cemaat- iktidar çatışması bu süreci bozmaya dönük uygulamaya kondu. Ancak istedikleri amaç gerçekleşmedi. Oynanmak istenen oyun görüldü. Komplo boşa çıkarıldı. Şimdi de sorgu görüntülerini piyasaya sürerek süreci bozmaya çalışıyorlar. Yeni taktiklere başvuruyorlar. Montajlanarak piyasaya sürülen 15 yıl önceki görüntülerle bir sonuç elde edilemez. Kürt halkı önderi olarak kabul ettiği Sayın Öcalan'ı sahiplenmiştir, O'nu rehberi olarak kabul etmiştir. Sayın Öcalan sadece Kürt halkıyla değil; etnik ve inanç farklılıkları olan; Orta Doğu halklarıyla da arasında güçlü bir gönül köprüsü kurmuştur. Bu köprü 2013 Newroz bildirgesiyle daha da pekişmişken; sokaktaki her vatandaşın bile itibar etmeyeceği kasetlerin etkisi ne olacak? Sadece gündemi gereksiz yere işgal etmekten başka bir işe yaramayacaktır.

         Bu kasetlerin ortaya çıkarılmasının zamanlaması da iki açıdan dikkat çekicidir. Birincisi, cemaat- iktidar çatışmasının yarattığı alt üst oluşa denk getirilmesi, ikincisi de; Sayın Öcalan'ın barışın çözümün adresi olma gerçekliğinin kabul gördüğü; özgürlük kampanyasının yürütüldüğü ; barış,demokrasi ve çözüm sürecine denk getirilmesidir. İtibarsızlaştırma amaçlıdır. Dolayısıyla kötü amaçlıdır. Bu komplodan kan kokusu gelmektedir.

         Yanıtı ortaya çıkmayacak ama yine de sormak gerekiyor; Kozmik odada bulunması gereken görüntüler Aydınlık yayıncılarının eline nasıl geçmiştir? Aydınlık yayınları  geçmişten beri bulanık suda balık avlamayı çok seviyor. Ancak ne kadar balık tuttuğu belli değil.

          Barış, şeffaflıktan; halkların kardeşliğinden, dostluğundan niye bu kadar rahatsız olunuyor? Barış içinde kavgasız, dövüşsüz yaşamak; kardeşleşmek, dost kalmak kadar insanca ve insana ait başka amaç var mı? İnsanlığın doğduğu bu topraklara, insana ait her değerin başlatıcısı olan kadim halklara; barışı, kardeşliği kimler yakıştıramıyor?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şahin DOĞAN Arşivi
SON YAZILAR