Kardeşleri okusun diye çaba gösteriyorlar

Kardeşleri okusun diye çaba gösteriyorlar
Marmara Üniversitesi'nden Hakkari'nin Çukurca ilçesine gelen bir grup öğrenci, köy okulunu boyayıp beraberinde getirdikleri yardımları öğrencilere dağıttı

HAKKARİ - Marmara Üniversitesi'nden Hakkari'nin Çukurca ilçesine gelen bir grup öğrenci, Çığlı köyündeki Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlk ve Orta Okulunu boyayıp, beraberinde getirdikleri yardımları öğrencileri dağıttı. İstanbul'dan Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyüne gelen Marmara Üniversitesi öğrencileri, Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlk ve Orta Okulunu ziyaret etti. Hafta sonu okuldaki boya, badana ve tamirat işlerini yapan öğrenciler, bir taraftan da okulun eksik araç gereçlerinin giderilmesine katkı sunuyor.

 

Üniversite öğrencilerini ziyaret eden İlçe Kaymamkamı Ünal Koç, öğrencilere teşekkür ederek bir süre sohbet etti. Okulun matematik öğretmeni Duygu Karaduman'dan bilgi aldıktan sonra harekete geçtiklerini anlatan Marmara Üniversitesi öğrencilerinden Ezgi Gültekin, bir hafta içinde bir proje geliştirdiklerini ve bütün hazırlıkları yaparak ilçeye geldiklerini söyledi. Gültekin, şu anda okulun boyasını yaptıklarını bildirerek, "İnşallah deprem semineri verip elimizdeki yardımları ve oyuncakları dağıtacağız. Buradaki çocuklarla bu yıl güzel bir yılbaşı geçirmeyi planlıyoruz. Şimdi işin zor kısmı boya. İnşallah bugün ya da en geç yarın tamamlarız" dedi. Öğrencilerden Yusuf Uygun da "Bizler buraya Duygu öğretmenimizin çağrısı üzerine geldik. Bütün okulumuzu boyamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize bazı hediyelerimiz olacak. Bütün herkesin bu bölgeye yardımlarını bekliyoruz. Okula yapılan yardımlarda katkısı bulunan Beşiktaş ve Üsküdar belediyeleri ile Bahçeşehir Üniversitesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Öğrencilere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden köy muhtarı Abdurrahman Ecer de "Türkiye'nin sıfır noktasında bulunan okulumuza herkesin destek çıkmasını istiyorum. İstanbul'dan buraya gelen tüm öğrencilerimize köyüm adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

kardesleri-okusun-diye-4.jpg

kardesleri-okusun-diye.jpg

kardesleri-okusun-diye.jpg-3.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.