NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kardeşliğe suikast’!

Kardeşliğe suikast’!

 

Yurt gazetesinin dünkü manşeti durumu özetleyen bir manşetti, o nedenle paylaşmak istiyorum. Erzurum’da HDP’ye yönelik saldırının fotoğrafları, yapılanın suikasta dönük olduğunun resmidir.

Erzurum’da günlerdir gerginlik var.

Cumhuriyet Halk Partisinin kadın adayına yönelik saldırılar, Erzurum’da daha büyük olayların patlak vereceğinin habercisiydi. Nitekim patlağı HDP’ye yapılan saldırı ile gördük. Başka illerde e ufak-tefek olaylar oldu, ancak Erzurum’da sürekli bir gerginlik ve kaos ortamı hakim oldu seçim sürecine.

 

Genel gerginliğin hâkimiyetinin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın söylemlerinden kaynaklı olduğunu çok net biliyoruz. Çünkü bütün siyasi partileri, özellikle de HDP’yi hedef tahtası haline getirdiler. Ülke de bu durumdan vazife çıkaran/çıkarmak isteyen o kadar çok ‘Görev aşığı’! ‘Vatan-millet-Sakarya’ sloganının arkasına sığınan, ‘ver coşkuyu çıksın sokağa, önüne geleni yakıp-yıkıp-devirsin’ tipler var ki.

 

Erzurum’daki son olay, aynı zamanda seçim sonrasındaki sokağın halinin işareti oldu. Çünkü iktidar buna hazırlık yapıyor. Bu olayları spontan, sokağın ruh hali olarak değerlendirmek mümkün değil. Organizeli olduğu her halinden belli olan bu olaylar sonrasında iktidar kanadından yatıştırıcı, olayları kınayan bir açıklama gelmedi.

 

Ağrı Tendürek’teki ‘organize’yi başaramayanlar Erzurum’da bu gayretlerini devam ettirdiler. Ağrı olayları ile ilgili sürekli gündeme gelen İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum adayı Efkan Ala’nın bu işteki ‘rolünün’ ne olduğunu, Ağrı ile buluşturarak sorgulamak gerekiyor.

**

Seçim uğruna, iktidarı elden bırakmamak adına bu kadar gerginliğin, ayrıştırmanın, kutuplaştırmanın, bölmenin, parçalamanın, aynı topraklarda, sokaklarda, mahallelerde birlikte yaşayanların birbirlerine düşman edilmelerinin kimseye bir faydası olmaz. Bu şekilde bir iktidarın kazanılmış olmasının geleceği de olmaz.

İktidar, kendisinden başka herkesi ‘Düşman’ hanesine yazarak adeta bir ‘Meydan’ savaşı veriyor.

Herkes dinsiz

Herkes düşman

Herkes Atesist

Herkes Paralel

Herkes Zerdüşt

Herkes ülke düşmanı

Herkes bayrak düşmanı

Herkes vatan haini

 

Kendi dışındaki herkesi ortak potaya yerleştirirsen, bunların topyekûn karşı dönüşünün olması da sürpriz olmaz. Çok cepheli savaş taktiği doğaldır ki, karşı bütün cepheleri ortaklaştırır, geri dönüşümü de hem hızlı hem de güçlü olur.

Sonuç; kaybedilmiş bir savaştır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR