“KARİYER TÜYOLARI”

“KARİYER TÜYOLARI”
“Kariyer Tüyoları” adlı seminer Dicle Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlendi.

Ali VURANEL

 Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen ve Kariyer.net Pazarlama Müdürü Uğur Özmen’in verdiği eğitim seminerine öğrencilerin ilgisi büyüktü.

Katılımcılara kendini tanıma, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve etkili beden dili konularında bilgiler veren Özmen, uygulamada sık karşılaşılan hataları ve öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini eğlenceli bir içerikle anlattı.

kariyer-1.jpg

Özmen “İş aramak zor bir süreçtir. Üniversiteden mezun olduğunuzda buna hazır olmanız gerekiyor. Öncelikle hedefinizi iyi belirleyip kendinize bir yol haritası çıkarmalısınız. Bu hedefler doğrultusunda öz geçmişinizi hazırlayıp iş aramaya başlamanız gerekiyor” diyerek, iş görüşmesine nasıl gidilmesi, nelere dikkat edilmesi konularında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 “İletişim bilgileri alanında ulaşılabilir telefon numaralarınız ve uygun bir mail adresiniz yer almalı. Eğitim bilgileri alanında en son mezun olduğunuz okul üstte olacak şekilde, geçmişe doğru kronolojik bir sıralama yapılmalı. İş tecrübesi alanında sondan başa doğru bir sıralama ile pozisyonun kısa bir özetine yer verilmelidir. Özellikle stajlarınızı mutlaka belirtin” diyen Özmen,  görüşmeye zamanında gitmek, firma ve firma yetkilisi hakkında bilgi toplamak, gelebilecek sorulara hazırlıklı olmak, özenle seçilmiş uygun bir kıyafet, olumlu beden dili. gülümsemek, göz teması kurmak gerektiğini belirtti.

Eğitim seminerinin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandı ve beş öğrenciye ücretsiz profesyonel gelişim eğitimi hediye edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.