Karne günü için altın değerinde tavsiyeler

Karne günü için altın değerinde tavsiyeler
Eğitimci Abdullah Samancı, karne günü öncesi ailelere tavsiyelerde bulundu.

TİGRİS HABER-Hafta sonu çocukların bir eğitim öğretim yıEğitimci Abdullah Samancı, karne günü öncesi ailelere tavsiyelerde bulundu.lının daha sonuna ulaşacağını belirten Samancı, “Her karne günü gibi, bu cuma da farklı duyguları bir arada yaşayacağız. Unutmayın, karneler sadece notları değil, çocuklarımızın bir yıllık çabalarını, gelişimlerini ve bazen de zorluklarını yansıtır. Öncelikle, başarıyı tek bir ölçüt üzerinden değerlendirmemek önemli. Notlar önemli elbette, ama her çocuğun farklı yetenekleri, ilgi alanları ve öğrenme hızları var. Bu nedenle, başarılı olan çocuklarımızı tebrik ederken, belki beklentilerin altında kalan notlar alan çocuklarımıza da destek olmalı ve onları anlamalıyız” dedi.
“Başarısızlık, asla bir son değil, yeni bir başlangıçtır” diyen Eğitimci Abdullah Samancı, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Karne günü, çocuklarımızın neleri iyi yaptıklarını ve hangi alanlarda destek ihtiyaçları olduğunu anlamak için bir fırsat. Eğer çocuğunuz beklediğiniz notları alamadıysa, onu suçlamak veya aşırı baskı yapmak yerine, nelerin yanlış gittiğini anlamaya çalışın. Belki ders çalışma yöntemlerini gözden geçirmek, ek destek almak veya okul ile daha fazla işbirliği yapmak gerekebilir.
Çocuklarınızın motivasyonunu korumak için olumlu ve destekleyici bir tutum sergileyin. Onların çabalarını takdir edin ve başarıları ne olursa olsun onlara güvendiğinizi hissettirin. Unutmayın, her çocuk eşsizdir ve her birinin kendine has başarı hikayesi vardır.
Bu karne gününde, çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmeyi de unutmayın. Belki birlikte bir aktivite yapabilir, onların ilgi alanlarına göre planlar yapabilirsiniz. Bu, hem çocuğunuzun rahatlamasına yardımcı olacak hem de ona değer verdiğinizi gösterecektir.
Son olarak, aile olarak sizlerin de desteğiyle çocuklarımızın her türlü zorluğun üstesinden gelebilecekleri ve her durumda başarılı olabilecekleri konusunda onlara güven verin. Çünkü ailenin desteği, çocuğun özgüvenini ve başarısını doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biridir.
Karne günü, çocuklarımız için sadece bir dönemin sonu değil, aynı zamanda yeni başlangıçlar için bir adım. Onların her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirin ve onları yürekten destekleyin. Unutmayın, gerçek başarı, sadece notlarla değil; mutlu, özgüvenli ve kendini iyi ifade edebilen bireyler yetiştirmek ile ölçülür.”(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.