'Katleden katillerden hesap sorulsun'

'Katleden katillerden hesap sorulsun'
Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri), 1993 yılında pamuk tarlasında katledilen Abidin Polat'ın akıbetini sordu. Babasının kaybediliş hikayesini anlatan Fehime Oktar, "Babamı ve babam gibi burada bulunan tüm insanları katleden katillerden hesap sorulsun ist

ŞIRNAK -Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 1990'lı yıllarda kaybedilen ve faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının akıbetini soran Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri), Anadolu Lisesi önünde 270'inci haftalarında bir araya geldi. Kaybedilen yakınlarının fotoğrafları ile "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" pankartı açan annelere, BDP ve MEYA-DER yöneticileri de destek verdi. Her hafta bir hikâyenin anlatıldığı eylemde, bu hafta, 1993 yılında katledilen Abidin Polat'ın hikayesi anlatıldı. Polat'ın hikâyesini anlatan çocuğu Fehime Oktar, devletin koruculuğu kabul etmeleri için dayatılan tüm baskılara rağmen baba ve amcasının koruculuğu kabul etmediğini kaydetti. 


'Babam korucu olmadığı için pamuk tarlasında öldürüldü'

Yapılan baskılar nedeniyle Silopi'ye bağlı Ara (Kiron) köyünden başka bir köye taşınmak zorunda kaldıklarını ifade eden Oktar, "Babam yeni taşındığımız Silopi'ye bağlı bir köyde pamuk tarlasında çalıştığı sırada askerler tarafından pamuk tarlasında birçok kişinin gözü önünde katledildi. Koruculuğu kabul etmediği için babamı gittiği yerde de rahat bırakmadılar ve öldürdüler. Cenazesini bile alamadık. Babamın dışında da korucu olmayan çok kişiyi öldürdüler. Aylarca annem ve amcalarım bölgenin tamamında babamın cenazesini aradılar. Her bulunan cesedin babam olabilir umudu ile gidip baktılar. Aradan yıllar zaman geçti hala annemi ve bizlerin umudu tükenmedi. Hala annem 'Bir gün çıkıp gelecek' diyor. Bizler babamı ve babam gibi burada bulunan tüm insanları katleden katillerden hesap sorulsun istiyoruz. Ölülerimizin kemiklerini istiyoruz. Gömdüğünüz toprakları gösterin bir dua okuyalım" dedi (Diha)


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.