Katledilen M. Reşit ve Veysel İşbilir için mevlit

Katledilen M. Reşit ve Veysel İşbilir için mevlit
Yüksekova'da polis kurşunuyla ölen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir için mevlit okutuldu.

HAKKARİ -  Yüksekova'da  gerginlik giderek normalleşirken polis kurşunuyla öldürülen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir için mevlit okutuldu. Verilen mevlitte konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, "Geçmişte kaçırıp infaz edilirdik, şimdilerde açıkça infazlar başladı" dedi. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 6 Aralık'ta polis tarafından katledilen amca-yeğen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir için, Kışla Mahallesi'ndeki Musa Anter Parkı'nda kurulan, "Sivil katliamlara karşı demokratik direniş çadırı"nda MEYADER tarafından mevlit verildi. Çadıra PKK, KCK bayrakları asılırken, "Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi", "Devrimci halk savaşına hazırız" pankartları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Mehmet Reşit ile Veysel İşbilir'in posterleri asıldı. Mevlide BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP PM üyesi Abidin Eniş, Kulp Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDP Yüksekova Belediye Başkan adayı Ruken Yetişkin, Yüksekova Barış Anneleri İnisiyatifi, BDP yöneticileri, TUHAD-FED, KURDÎ-DER, Gever Kültür Sanat Derneği yöneticileri, İşbilir ailesi ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

Mevlidin okunmasının ardından konuşan Esat Canan, "Herkes şunu iyi bilsin ki Kürt halkı daha da ileri gidecek, mücadelesinden geri adım atmayacaktır. Bundan sonra da bedel ödenecekse bu halk o bedelleri ödemeye hazırdır. Kürt halkı kararını vermiştir. Bu nedenle devletin zulmü ve tasfiyesine karşı herkes direnmelidir. 4 gün önce Yüksekova'da şehit olan bu insanlara, devletin içindeki karanlık eller kıymıştır. 10 sene önce nasıl ki halkımız kaçırılıp infaz edilirdi, şimdilerde açıkça infazlar başlamıştır. Devletin içindeki bu karanlık ellere karşı güç birliği içinde sesini yükselten ve direnen bir halk olmalıyız. Uyanık olmalıyız, Kürtlere karşı cellatlar bir daha geçmişteki katliamlarına başlamıştır. Bu nedenle Kürtlerin iradesi ve kararlılığı karşısında bu karanlık elleri de ittifakımızla yeneceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından mevlide katılanlara yemek dağıtıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.