Katliam kurbanları defin edildi

Katliam kurbanları defin edildi
Ankara’daki patlamada hayatını kaybedenler Tunceli’de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Ankara’da Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan barış mitingi öncesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Emek Partisi üyeleri Mesut Mak ve Adil Gür için memleketleri Tunceli’de cenaze töreni düzenlendi. Ankara’da yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edilen Mesut Mak ve Adil Gür’ün naaşları dün gece karayoluyla Tunceli’ye getirildi. Sabah saatlerinde Tunceli Cemevi’nden alınan Mak ve Gür’ün cenazesi omuzlarda taşınarak Merkez Moğultay Mahallesi’nde bulunan Belediye Yeraltı Çarşısı üzerine getirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Tunceli Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, Emek Partisi yöneticileri ve hayatını kaybedenlerin aileleri ile binlerce vatandaşın katıldığı tören, saygı duruşuyla başladı. Törende yapılan konuşmaların ardından Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinden omuzlara alınan cenazeler, Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi’ne götürüldü. Burada kılınan namazın ardından Mak ve Gür’ün naaşları Tunceli Belediyesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında Mak ve Gür’ün yakınları güçlükle ayakta durdu.

Cenaze töreni nedeniyle kentteki tüm esnaf kepenk kapatırken kamu çalışanları da işe gitmedi. Ankara saldırısı nedeniyle Tunceli Barosuna bağlı avukatlar da iki gün boyunca duruşmaları boykot edecek.

Öte yandan Ankara’da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Gazi Güray’ın cenazesi de Mazgirt ilçesi Kayacı köyünde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.