Kayapınar Belediyesi dengbejlik kültürünü gelecek kuşaklara aktarıyor

Kayapınar Belediyesi dengbejlik kültürünü gelecek kuşaklara aktarıyor
Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi tarafından dengbejlik kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ‘Bir köy bin tebessüm’ projesi hazırlandı.

 Proje çerçevesinde ilçeye bağlı Hatipoğlu köyünde dengbej gecesi düzenlendi. Gecede, dengbejler tarafından türküler seslendirilirken, ayrıca belediyenin hizmetleri hakkında bilgi verildi. 

  Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel faaliyetlerini de sürdürüyor. Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatıyla, eski dengbej kültürünü canlandırmak, dengbejlik kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla proje hazırlandı. Proje çerçevesinde, kültür müdürlüğü tarafından Kayapınar ilçesine bağlı Hatipoğlu köyünde bir gece düzenlendi. Köy odasında düzenlenen gecede Sait Yoldaş ve Ramazan isimli dengbejler def ve kaval eşliğinde türküler seslendirdi.

  "Eski kültürler gelecek nesillere aktarılacak"

  Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, proje çerçevesinde hedeflerinin eski kültürleri gelecek kuşaklara taşıyabilmek olduğunu söyledi. Kılıç, “Dengbejliğin bu bölgenin en eski kültürlerinden biri olduğunu bildiğimiz için belediye olarak bu geleneği ve kültürü yaşatmak istedik. Bundan dolayı böylesi bir proje hazırlayarak, hayata geçirdik” dedi.

  "Her hafta bir köyde gece düzenlenecek"

  Proje kapsamında her hafta bir köyü ziyaret ederek, gece düzenleyeceklerini belirten Başkan Kılıç, “Bu gecede dengbejlerimiz seslendirecekleri türkülerle o eski geleneği yaşatacaklar. Ayrıca halkımızla sohbet ederek, sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Yine devlet ve millet kaynaşmasını üst seviyelere çıkartmak için de bu projemizin faydalı olacağını belirtmek istiyoruz” diye konuştu.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.