Kayapınar’da 40 öğrenci Çanakkale gezisine gitti

Kayapınar’da 40 öğrenci Çanakkale gezisine gitti
Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından, 40 öğrenci Çanakkale gezisine gönderildi. Kayapınar Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Mustafa Kılıç,

 

 

eğitim birimlerinde öğrenim gören çocuklarımızı ecdatlarının yattığı yerleri görmek amacıyla böylesi bir etkinliği düzenlediklerini söyledi. 

  Kayapınar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören 40 öğrenciyi Çanakkale gezisine gönderdi. Kültür Müdürü Mustafa Çelik tarafından uğurlanan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. Kılıç, eğitim birimlerinde öğrenim gören çocuklarımızı ecdatlarının yattığı yerleri görmek amacıyla böylesi bir etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, “Çocuklarımız tarihlerini öğrensinler, düşmanla savaşırken koyun koyuna yatan şehitlerimizin memleketlerini görsünler istedik" dedi.

  Öğrencilere hitap eden Kılıç, “Belediye olarak hiçbir şeyden kaçınmadık. Sizi niye buraya gönderiyoruz, Çanakkale'de 7 düvel üzerimize çullandı. 15 Temmuz'da da aynısı oldu. Bizi tarumar etmek içindi. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle bir olduğumuzu gösterdik. Çanakkale'de her yaş grubundan insanımız şehit oldu. Ne için, vatan için. O kardeşliği, birlikteliği orada göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

  Yüzlerindeki heyecan ve sevinçle Kılıç’a teşekkür eden öğrenciler ise, bu tür etkinliklerin devamını diledi. Törenin ardından çekilen hatıra fotoğraflarından sonra öğrenciler, başlarında öğretmenleri ve rehberleriyle birlikte yolculuğa çıktılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.