Kayapınar’da Kültür Sanat sokağa taşındı

Kayapınar’da Kültür Sanat sokağa taşındı
Kayapınar Belediyesi ‘Sokakta Kültür Sanat’ etkinliği düzenlendi.

 

 Mahalle sakinlerinin yoğun katılım sağladığı etkinliklerde engelli öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterisi büyük beğeni gördü. Etkinlikler Kayapınar İlçesi’ne bağlı tüm mahallelerde yapılacak.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce, ‘Sokakta Kültür Sanat’ etkinliği düzenlendi. Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi’nde yapılan etkinliğe, mahalle sakinleri büyük katılım sağladı.

Etkinlik Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kurs gören engelli öğrencilerin folklor gösterisi ile başladı. Büyük bir beğeni toplayan folklor gösterisinin ardından çocuklar için çeşitli minik yarışmalarla devam etti. Çocuklar tarafından ilk kez sokakta resimlerin yapıldığı etkinlikte sırasıyla, öğrenciler türkü söyledi. Çocuklara ‘Kahraman Bakkal Süper Markete karşı’ adlı tiyatro oyununun bileti hediye verildi. Etkinlik yaşlısından gencine mahalle sakinlerinin yer aldığı halayın çekilmesi ile sona erdi.

 

Kayapınar’da ilk kez düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren Peyas Mahallesi sakinleri, bu tür etkinliklerin devam etmesini dileyerek, Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’a teşekkür etti.

“GENÇLERİ SANAL ORTAMDAN UZAKLAŞTIRACAĞIZ”

Kayapınar Belediyesi'ne kayyum olarak atanan  Mustafa Kılıç, Kayapınar Belediyesi olarak, etkinlikteki amaçlarının Diyarbakır’ın geleneksek kültürünü her platformda halk ile buluşturmak ve gençleri sokak kültürüne yönelterek sanal ortamdan uzaklaştırmak olduğunu ifade ederek, “Kültür sanat etkinlikleri sadece kapalı sahnelerde veya dijital sanal platformda değildir. Gerektiğinde resmin, müziğin, tiyatronun da sokak etkinliklerinde seyirci bulabileceğini göstermek ve sürdürebilirliğini sağlamaktır. Büyük bir ihtiyacın olduğu gençlerimizin gösterdiği yoğun ilgiden de anlaşılmaktadır. Bundan sonra bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz. Hedefimiz gençlerimize kültürlerini aşılamaktır. Bu konuda Belediye olarak da gereken ne varsa yerine getireceğiz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.