Kayıp yakınları 367’nci kez oturdu

Kayıp yakınları 367’nci kez oturdu
İHD ve Kayıp yakınların “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 367’ncisi, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Kayıp fotoğraflarının taşındığı eyleme İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, kayıp yakınları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve insan hakları aktivistleri katıldı. Eylemde, 1993 yılında Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesinde, yüzü maskeli kimliği belirsiz kişilerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Hamit Pamuk ve İkram Han’ın, faillerinin bulunup yargılanması talep edildi.

İHD Diyarbakır Şube yöneticisi Av Mahsun Kaya, 1993 yılında Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesinde, kimliği belirsiz kişilerce götürülüp ve yaşamını yitiren Hamit Pamuk ve İkram Han’ın hikayesini anlattı. Kayıp Pamuk ve Han’ın yakınlarının beyanlarını aktaran Kaya, Hamit Pamuk’un 21 Haziran 1993 tarihinde saat 20.00 sıralarında Bağlar semti Emek Caddesinde 3 silahlı ve yüzleri maskeli kişilerin saldırısı sonucu Hamit Pamuk ve Pamuk’un çocukluk arkadaşı olan İkram Han’ın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından kaybedilenler anısına beş dakikalık oturma eylemi yapıldı. 

Haber:Ali ABBAS YILMAZ 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.