Kayıp yakınları 399. haftayı geride bıraktı

Kayıp yakınları 399. haftayı geride bıraktı
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her Cumartesi günü düzenledikleri oturma eylemlerinin 399'uncusu,


Diyarbakır Valiliği tarafından açık alandaki tüm eylem ve etkinliklerin ikinci bir emre kadar yasaklanması nedeniyle yine İHD Şube binasında gerçekleşti.


Açıklamaya İHD yöneticileri ve kayıp yakınları katıldı. Kayıp yakınları kaybedilen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı.
'Hakikatin açığa çıkmaması için TV'ler kapatıldı'
Eylemde konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici, Türkiye'de adalet yerini bulana kadar mücadele edeceklerini söyledi.
Bilici, "Siyasal iktidar farlılıkları yok sayacağına TV ve Radyoları kapatacağına insanlığa karşı işlenen suçları açığa çıkartsın" dedi. Bilici, önümüzdeki hafta eylemin 400'ncü hafta olmasından kaynaklı kitlesel geçmesi için katılım çağrısında bulundu.
Konuşmasında Lice'de öldürülen Ceylan Önkol'un ölüm yıldönümüne de işaret eden Bilici, faillerin açığa çıkmasını istedi.
Bilici'nin konuşmasının ardından Avukat Hasan Yalçın, 6 Ekim 1992'de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde gözaltına alınan ve o günden beri kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu'nun hikayesini okudu.

Kayıp eylemi yapılan 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.