Kayıt parası Kaymakam’dan

Kayıt parası Kaymakam’dan
Diyarbakır’ın Ergani İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilere kayıt parası yardımı yapacağını müjdeledi.

 

  Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Lisans Yerleştirme (LYS) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavlarında (YGS) başarı göstererek üniversiteye yerleşmeye hak kazanan öğrencilere kayıt parası ve yol masrafı yardımı yapacaklarını müjdeledi. Eğitime verdiği önemle tanınan ve her fırsatta eğitim aşkını dile getiren Yonsuz, üniversite sınavlarını kazanarak yerleşmeye hak kazanan maddi durumu düşük öğrencilere kayıt ve yol masraflarını sosyal yardımlaşma vakfı aracılığıyla üstlenerek Türkiye’de ilk kez bir uygulamayı hayata geçirdi.

  EĞİTİME SONSUZ DESTEK

  Bir ülkenin geleceğine yapılacak en büyük yatırımın, o ülkenin gençliğine ve eğitimine yapılacak yatırım olduğunu ifade eden Yonsuz, “Hayata geçireceğimiz uygulamayı sosyal yardımlaşma vakfı mütevelli heyetimizin kararı ile uygulayacağız. Üniversitelere kayıtlar devam ediyor ve süre kısıtlı; arkadaşlarımız kazandıklarına dair belge ve dilekçe ile sosyal yardımlaşma vakfımıza başvuruda bulunsunlar. Mütevelli heyetimizin yapacağı değerlendirme neticesine göre, kayıt, yol ve iaşe bedeli kişinin maddi durumu ve üniversitenin uzaklığına göre belirlenerek yardım edilecek. Uygulamadaki amacımız, üniversiteyi kazanıp kayıt aşamasında maddi sıkıntı yaşayan gençlerimizin mağdur olmamalarını sağlamaktır. Bazen öyle sıkıntılar yaşanıyor ki, sırf kayıt veya yol parası bulamadığı için insanlar eğitimlerinden mahrum kalabiliyorlar. Bizler gerek ailelere sıkıntı yaşatmayacağız, gerekse ilk defa şehir dışına gidecek öğrencilerimizi kayıt ve yol harcırahlarını üstlenerek onların moral ve motivasyonlarının azami düzeyde olmasını sağlamaya çalışacağız. İlçemizde okumak isteyen ancak ekonomik zorluklar nedeniyle sıkıntı yaşayan kardeşlerimize bundan sonra da elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz” dedi. (İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.