Kaynartepe'de ailelere ihmal-istismar eğitimi

Kaynartepe'de ailelere ihmal-istismar eğitimi
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu ailelere yönelik 'İhmal istismar' konulu eğitim verdi.

 

 

  Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu ailelere yönelik verdiği eğitimde aileleri çocuk istismarına karşı uyardı. Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime psikolog Rozerin Yıldırım ve bazı aileler katıldı. Eğitim ile ilgili değerlendirme yapan Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu psikologu Rozerin Yıldırım, çocuk oyun evi olarak sürekli ebeveynlere farklı konularda eğitimler verdiklerini söyledi. Yıldırım çocuk istismarının çok önemli bir konu olduğunu belirterek ailelerin çocuklarına karşı daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü’nün çocuk istismarı ve ihmali konusundaki kararlarına da dikkat çeken Yıldırım, “Dünya Sağlık Örgütü 0-18 yaş grubundaki çocuğun fiziksel gelişimini, psiko-sosyal gelişimini olumsuz etkileyen toplumda ya da devlet tarafından bilerek veya bilmeyerek çocuğa karşı geliştirilen her türlü harekete maruz kalmasını çocuk istismarı ve ihmali olarak görmektedir” dedi.

  Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu psikologu Rozerin Yıldırım, eğitime neden ihtiyaç duyduklarını da açıkladı. Yıldırım, "Çünkü Türkiye’de her gün çocuklar mutlaka duygusal, fiziksel ya da cinsel istismara maruz kalıyor. Türkiye’de her 5 kız çocuğundan 2’si, her 10 erkek çocuğundan 3’ü cinsel istismara maruz kalıyor. Ebeveynlerin farkındalık düzeyini arttırmak gerekir. Ebeveynlerin çocuk üzerinde oluşabilecek olası riskleri en aza indirebilecek konumda olması lazım. Bu temelde amacımız çocuk ihmal ve istismarı konusunda ailelere açıklayıcı bilimsel bilgi aktarmaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.