Kayyım Iğdır'da heykel yıktı

Kayyım Iğdır'da heykel yıktı
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde belediyeye kayyım olarak atanan Kaymakam Kadıoğlu, park yapılacağı gerekçesiyle İnsan Hakları Anıtı'nı yıktı.

 Anıtta, Azeri ve Kürtler adına iki kadını temsil eden heykeller bulunuyordu

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde üzerinde iki kadın heykeli bulunan ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi yazılı İnsan Hakları Anıtı, belediyeye kayyım olarak atanan Kaymakam Abdullah Kadıoğlu’nun talimatıyla yıkıldı.

Kaymakam Abdullah Kadıoğlu, söz konusu alana park yapacağını belirterek, belediye işçilerine İnsan Hakları Anıtı’nın yıkılması talimatını verdi. Dün öğle saatlerinde İnsan Hakları Anıtı’nın etrafına yıkım araçlarıyla gelen belediye personeli, anıtı yıktı.

DBP Iğdır İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Ulutaş, konuya ilişkin şunları söyledi: “İnsan Hakları Anıtı 2016’da DBP’li belediye döneminde yapıldı. Anıtta, Azeri ve Kürtler adına iki kadını temsil eden heykeller bulunuyordu. Halkların ortak kültürünü yansıtıyordu. Kaymakam, yerine bir park yapmayı planlıyor ama zaten söz konusu yerde park vardı. Daha önce bankamatiklerle etrafını çevirmişlerdi. Mevcut alan zaten park olmasına rağmen park yapacaklarını söylüyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.