Kayyım, seçimden 5 gün sonra spor tesisi devri yaptı

Kayyım, seçimden 5 gün sonra spor tesisi devri yaptı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının, seçimden beş gün sonra Diyarbakır'da bulunan 10 adet spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir farkla kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, seçimden beş gün sonra kentteki bütün spor tesislerini devrettiği ortaya çıktı.

31 Mart’ta DEM Parti yüzde 62,93 oy oranı ile AK Parti’ye büyük bir fark attı. Bu büyük farka rağmen AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmiş, bu nedenle DEM Partili eşbaşkanlara mazbataları 8 Nisan’da verildi.

AK Parti’nin farka rağmen itiraz etmesinin gerekçesinin giderayak usulsüzlük yapılması olduğu iddia edilmişti. Kayyum, 5 Nisan’da; yani seçimden beş gün sonra Diyarbakır'ın birçok ilçesinde bulunan 10 spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı.

İl Müdürü Nümmer Uslu imzalı belgede “Gecikmeye mahal vermeden tesislerin devri” istendi.

İşte o tesisler:
Bağlar bin kişilik spor salonu ve yarı olimpik Yüzme Havuzu, Bismil bin kişilik spor salonu, Bismil Yarı olimpik Yüzme Havuzu, Eğil Spor Salonu, Hazro Spor Salonu, Kocaköy Spor salonu, Kulp Gençlik Merkezi, Kulp Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Silvan Yarı olimpik yüzme havuzu ve Kayapınar 2 adet Kapalı Tenis kortu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.