Kayyum, 46 kadının işine son verdi

Kayyum, 46 kadının işine son verdi
Kayyum, 46 kadının işine son verdi

Ali Abbas YILMAZ/ÖZEL HABER

Kayyumların atandığı belediyelerden çıkarılan binlerce kişiye her gün yenileri ekleniyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde kurulan Kadın Politikaları Daire Başkanlığında çalışan 56 kadından 46’sı işten çıkartıldı.

İlk atandıkları 11 Eylül 2016 tarihinden itibaren kayyumlar tarafından işten çıkarılanların sayısı 2 bin 22 kişiye ulaştı. DBP Genel Merkezi’nin hazırladığı rapora göre; DBP’li 83 belediyeye kayyum atandı. 89 belediyenin eşbaşkanı ise tutuklandı. Belediyelerde ise 2 bin 22 kişi işten çıkarıldı.

Kayyum atamalarının en yoğun yaşandığı kentlerden biri de Diyarbakır. Kentin Büyükşehir Belediyesi ile merkez Kayapınar, Yenişehir ve Sur Belediyesi, Dicle, Hani, Kulup, Lice, Kocaköy, Ergani, Silvan, Bismil, kayyum atanan belediyeler arasında. BDP’nin raporuna göre; Diyarbakır kayyumların atıldığı belediyelerde toplam 969 memur, işçi, sözleşmeli işçi, sözleşmeli memurun işine son verildi.

Kadın Politikalar Başkanlığı kapatılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın talimatı ile 248 kişi işten çıkarıldı. Son işten çıkarmalar ise Türkiye’de ilk kez kurulan Kadın Politikaları Daire Başkanlığında yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan Sosyal Hizmetler İhalesi yenilenmedi. İhale yenilenmeyince 53 çalışandan 46’sının işine son verildi. 53 kişi ile birlikte bu sayı 341’i buldu. Kayyum’un, Kadın Politikaları Daire Başkanlığını kapatacağı ileri sürüldü.

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.