Kayyum Cumali Atilla Kırklar Dağı’nda!

Kayyum Cumali Atilla Kırklar Dağı’nda!
Kırklar Dağı'nda bulunan konutların yıkım çalışmaları sürüyor.

DİYARBAKIR merkez Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapımına başlanan, sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabı için yıkım kararı verildi. Karardan sonra bu sabah yıkım startı verildi. Geniş güvenlik önlemleri altında yıkım çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediyesine Kayyum olarak atanan Cumali Atilla yıkım alanında incelemelerde bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Atilla, bütün işlemlerin hukuka uygun şekilde devam ettiğini ifade ederek, yıkım işlemleri bittikten sonra geniş bir açıklama yapılacağını belirtti.

Atilla, "Her şey hukuk kuralları çerçevesinde devam ediyor. Vatandaşlarımız rahat olsun." diye konuştu.

Yıkımın yapıldığı bölgede zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri alınırken, ambulans, itfaiye, zabıta ekipleri hazır bulundu. Konut sahiplerine Sur Belediyesi tarafından 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde bulunan blokların ruhsatsız ve kaçak sayılması gerekçesiyle 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine istinaden yıkım işleminin gerçekleştirileceğinin tebliğ edildiği öğrenildi.

kirklar-dagi’nda-yikim3.jpg

Diyarbakır Sur Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği tarafından ev sahiplerine yollanan tebligatta 10 iş günü içinde konutların yıkımının yapılması aksi taktirde yıkımın Sur Belediyesince yapılacağı ve masrafların ise yüzde 20 fazlasıyla konut sahiplerinden tahsil edileceği belirtildi.

Sur ilçesi merkez Bağıvar mahallesi 7017 ada, 5,6,7,8 No’lu parseller üzerinde bulunan yapıların kaçak ve ruhsatsız olduğunun belirtildiği tebligatın yayınlanma tarihi 27/12/2017 olmasına rağmen tebligattan iki gün sonra başlayan yıkım konut sahiplerinde şaşkınlık yarattı. Belediye ekiplerinin 10 iş günü dolmadan yıkımı neden başlattıkları sorusu orta yerde dururken, sabah saatlerinde başlayan yıkımı duyan ev sahipleri Kırklar Dağı’na gelmeye başladı. Yıkımı emniyet şeridinin ardından seyreden kimi konut sahiplerinin video ile kayıt aldıkları dikkatlerden kaçmadı. Tebligatın ardından tanınan yasal süre dolmadan bir yıkımın başlamasına konut sahipleri yer yer tepki gösterdi.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgeye giden iş makineleri 10 katlı binaları yıkmaya başladı.

whatsapp-image-2017-12-29-at-12.05.59.jpeg

 

Öte yandan Kırklar Dağı'ndaki konutlardan ev alan vatandaşların açıklama yapması bekleniyor.

Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.