Kayyum sözünde durmadı!

Kayyum sözünde durmadı!
Başbakanlığın onayını verdiği, Kayyum Cumali Atilla’nın sözünü verdiği  ‘hafif raylı sistem’ projesi 3 yıldır hayata geçirilmedi.

Hafif raylı sistem ne oldu?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine atanan kayyum Cumali Atilla’nın 3 yıl önce sözünü verdiği ‘hafif raylı sistem’ projesi ile ilgili şu ana kadar en küçük bir gelişme yaşanmaması, bu konunun gündemden çıkarıldığı yorumlarına neden oldu.

Giden de gelen de yapmadı!

Diyarbakır'ın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Gültan Kışanak'ın vaat ettiği, sonrasında kayyum Cumali Atilla’nın da söz verdiği ‘hafif raylı sistem’ projesi bir türlü hayata geçirilmedi. Nüfüsün giderek fazlalaştığı, şehirleşme ve yeni yapıların hızla devam ettiği, yeni yerleşim yerlerinin ortaya çıktığı Diyarbakır’da ulaşım ve trafik kaynaklı sorunlar günlük yaşamı alt-üst etmeye devam ediyor. Eğitim ve öğretim maratonunun başladığı dönemde şehir içi ulaşımı yeniden çileye dönüştü. Sabah ve akşam saatlerinde toplu taşıma araçlarında yer kalmadığı için insanlar adeta üst üste binmek zorunda kalırken, kilitlenen trafik saatlerce açılmıyor. Vatandaşlar, günün belli saatlerinde büyük eziyet çekiyor. Trafik ve ulaşımda bu sorunlar yaşanırken, belediyenin ulaşıma soktuğu yeni otobüsler de çözüm olmadı. Bu durum ulaşımdaki yükü azaltmak yerine artırmış durumda.

79793.jpg

Hafif raylı sistem sırra kıdem bastı

 Akıllara ise üç yıl önce göreve gelen kayyum yönetimlerinin vaatleri geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Belediye Başkanı Cumali Atilla, hafif raylı sistemle ilgili proje hazırladıklarını ve projesini de ilgili devlet kurumlarının onayından geçirdiklerine dikkat çekerek bunu hayata geçirme sözü vermişti. Bu sistemle ilgili şu ana kadar en küçük bir gelişme bile yaşanmazken, bu konunun gündemden çıkarılmak istendiği iddia ediliyor. Bu konunun yerel seçim çalışmaları sırasında yeniden gündeme getirilerek farklı ulaşım çözüm önerilerinin de ele alınması ve tartışılması bekleniyor.

Şimdi yaparsak tepki alırız

Geçtiğimiz yıl Tigris Haber’e konuşan Cumali Attila, hafif raylı sistem projesinden vazgeçmediklerini belirterek, “Hafif raylı sistem projesinin bir zamanı var. Yakında bu konuyu açıklayacağız. Bunu açıklamadan insanlara soracağız, metro mu olsun, raylı sistem mi olsun?. Hafif raylı sistem projesini seçimlere yakın yapacağız. Şuan yaparsak vatandaştan tepki alırız. Çünkü geçtiğimiz günlerde Ofis altgeçidinde yaptığımız çalışmalara bile insanlar neden daha erken bitmedi şeklinde tepki gösterdi. Şimdi bu projeyle ilgili doğru zamanı bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.