Kayyumlardan dolayı seçim havası yok!

Kayyumlardan dolayı seçim havası yok!
Tüm partilerin seçim çalışmaları devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır’da iki ilçe dışındaki yerlerde adaylarını belirledi.

Ali ABBAS YILMAZ ve Bekir GÜNEŞ

Tigris Haber-CHP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Veysi Aghan ve CHP İl Başkanı Mehmet Sayın gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

‘Seçime gidiyoruz savaşa gitmiyoruz’

Kentte bir seçim havasının olmadığını belirten CHP İl Başkanı Mehmet Sayın, “ Kayyumlardan dolayı seçim havası yok. Bizim genel bir politikamız var çatışmalı bir siyaset değil de tamamen ülke ekonomisi üzerinde bir politika izleyeceğiz. Nitekim bu genel merkezimiz tarafından da sürekli dile getiriliyor. Biz bu seçimde kendi projelerimiz ile halkın karşısına çıkacağız ve sonuç itibari ile de 31 Mart’ta da halkımızın takdiri kimden yana olacaksa o şekilde değerlendirip çıkacağız. Biz seçime gidiyoruz savaşa gitmiyoruz.31 Mart sonrası 81 milyonla yine beraber yaşayacağız. Onun için bu çatışma dilinden uzaklaşmamız gerek, özellikle AK Parti’nin bunu yapması gerekir” şeklinde konuştu.

HDP ile ittifak haberlerinin doğruyu yansıtmadığını söyleyen Sayın, “HDP 6 milyon kişinin oy verdiği bir parti ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil hakkına sahip bir partidir. Dolayısıyla Türkiye’nin her yerinden oy almış bir parti ile ittifak kuracak olsak bunu açık açık kamuoyuna duyururduk. Bu kişisel bir mevzu değil Parti olarak verilen bir karar ve Partimiz tarafından da bu yönde herhangi bir durum yoktur” İfadelerini kullandı.

‘İradenin sandığa yansıması çok önem’

CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye adayı Veysi Aghan ise, 32 yıllık bir belediyecilik geçmişinin olduğunu ve TÜMBELSEN Sendikası kurucuları arasında yer aldığını hatırlatarak, “ Hayatımız barış, demokrasi ve kardeşlik mücadelesi ile geçti. 2011’den beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisindeyim. Diyarbakır Yenişehir ilçesinde Belediye Başkanlığı yaptım. Şuanda kayyumlardan dolayı bir seçim havasının olduğunu söylemek mümkün değil. İradenin sandığa yansıması çok önemlidir. Gerilimi azaltmaya yönelik bir siyaset yapacağız”

HDP ile ittifak konuna da değinen Aghan, “ HDP ile Siyasi anlamda rakip olabiliriz ama demokrasi anlamında hemen hemen aynı düşünce etrafında olduğumuz söylenebilir. Bu süreçte HDP adaylarının da kendini demokratik bir biçimde ifade etmelerini istiyoruz. Partimin Güneydoğu politikasında insanların CHP’yi tanımada bir etken olabilmek için aday oldum. Oy oranı olarak şuanda bir rakam vermekten ziyade üstüne koyarak ilerlemeye çalışıyoruz. En kısa zamanda projelerimizi belirleyeceğiz ve bu projeler hayali ve ütopik projeler olmayacaktır” diyerek bütün adaylara başarı diledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.