Kayyum'un ‘Erzurum’ sevgisi!

Kayyum'un ‘Erzurum’ sevgisi!
Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediye kayyumu, belediyenin çalışmalarını içeren bülteni Erzurum'da bastırdı.

Diyarbakır’a değil ‘Erzurum’a hizmet ediyorlar

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi, kent tarihini ve belediye çalışmalarını anlatan bir bülten hazırlattı.  150 sayfadan oluşan 3 aylık belediye dergisinin Diyarbakır yerine Erzurum’da basılması tepkiye neden oldu.  Basılan binlerce derginin ne kadara mal edildiği ise merak konusu. Dergiyi görenler,”Dergi içerik olarak güzel ve anlamlı ancak neden Diyarbakır’da değil başka yerde hazırlanarak bastırıldı. Bu uygulama kente haksızlıktır” tepkisinde bulundular.

Erzurum, daha geride olmasına rağmen

Kayyumlar tarafından yönetilen Diyarbakır’daki belediyelerde kent esnafına yönelik garip uygulamalar devam ediyor. Geçmiş belediyelerin baskı, matbu evrak işleri için başka kentleri tercih etmesi tepki çekmişti, kayyumlar da hükümetin “yerli esnafı destekleyin” telkinine rağmen Diyarbakır’ı birçok alanda es geçiyor. Son örnek, Kayapınar Belediyesi’nin üç aylık Diyarbekir Dergisi’ni Erzurum’daki bir yayın grubuna hazırlatarak Erzurum’daki bir matbaada bastırması hem şaşkınlık yarattı, hem tepki çekti. Erzurum’daki matbaalar Diyarbakır’a oranla geride olmasına rağmen bu tercihin yapılması dikkat çekti.

kayapinar.jpeg

Diyarbakır’da her türlü imkan olmasına rağmen

Yayıncılık ve matbaa konusunda teknolojik ve imkan bakımında zengin olan Diyarbakır gibi bölgenin önemli kenti yerine başka kenti tercih eden belediyenin bu tutumu, son dönemlerde kendi işlerini ve alış-verişlerini Diyarbakır dışından yaparak kentteki esnafları mağdur eden yerel yönetimlerin  tutumlarının bir başka boyutu olarak değerlendiriliyor.

Dergiyi görenler,”Dergi içerik olarak güzel ve anlamlı ancak neden Diyarbakır’da değil başka yerde hazırlanarak bastırıldı?.İsmi Diyarbekir olan bir dergi için en doğrusu Diyarbakır’da bastırılması değil miydi?” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.