Kaza gerginlik yarattı

Kaza gerginlik yarattı
Askeri aracın çarptığı kadın öldü...

Diyarbakır’da yaşanan kazada askeri zırhlı aracın 55 yaşındaki Hatun Elhuman adlı kadına çarparak ölümüne neden olması gerginlik yarattı. Kaza yerinde toplanan kalabalık, askeri araca taş ve sopalarla saldırırken, polis kalabalığı plastik mermi, gaz bombası ve basınçlı su ile dağıttı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis semti Gevran Caddesinde karşıdan karşıya geçmekte olan yaşlı kadına zırhlı askeri araç çarptı. Dün öğleden sonra yaşanan trafik kazasında askeri aracın altında kalan yaşlı kadın feci bir şekilde can verirken,  olay yerine gelen polisler yolları trafiğe kapatarak kazazedenin etrafında güvenlik kordonu oluşturdu. Kaza yerine biriken vatandaşların ve çevreden kazayı gören görgü tanıklarının polise tepki göstermesi üzerine polis kaza yerinde toplanan kalabalığa biber gazıyla müdahalede bulundu. Kaza yerinde toplanan öfkeli kalabalık, askeri araca taş ve sopalarla saldırırken, polis kalabalığı plastik mermi, gaz bombası ve basınçlı su kullanarak, dağıtmaya çalıştı. Gerginlik üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken, kaza yerine biriken kalabalık sakinleştirilmeye çalışıldı.

Olay yerini güvenlik şeridiyle kapatan polisler vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalışırken, Büyük Şehir Belediyesine bağlı cenaze aracının gelmesiyle,  yaşlı kadının cenazesi araca konularak olay yerinden götürüldü. Yaşlı kadının cenazesinin olay yerinden kaldırılmasından sonra Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA)’dan sıkılan su ile yaşlı kadınının kaza yerindeki kanı temizlenmeye çalışıldı. Toma’dan kaza yerine sıkılan suyun ardından vatandaşlar meraklı gözlerle olay yerini incelediler. Daha sonra kaza mahalline gelen HDP Milletvekili Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp olay yerinde inceleme yaptı, vatandaşlardan bilgi aldı. Polislerle görüşen Milletvekilleri, kaza tutanaklarını istedi.

Tanıklar Tigris Haber’e konuştu

Olayın tanıkları yaşanan kazanın detaylarına ilişkin şunları söyledi: Karşıdan karşıya geçmekte olan bir grup kadın yolun karşısına geçmek istedi.  İçlerindeki yaşlı ve başörtülü kadın yüksek olan orta refüjü geçemeyerek orta refüjün hemen dibinde beklemeye başladı. O sırada geçmekte olan askeri araç bir anda yaşlı kadını altına alarak feci şekilde ölümüne neden oldu.”

ÖLEN KADININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Diyarbakır'da askeri zırhlı aracın çarpması sonucu ölen kadının 55 yaşındaki Hatun Elhuman olduğu belirlendi. Diyarbakırlı olduğu belirtilen Elhuman'ın cesedi, otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.