Kazalara davetiye çıkaran viyadükler

Kazalara davetiye çıkaran viyadükler
Diyarbakır’da şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla yapılan Batıkent ve Mardin Yolu viyadükleri, tümsek şeklinde inşa edildikleri nedeniyle kış şartlarında kazalara davetiye çıkarıyor.

Diyarbakır’da şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla yapılan Batıkent ve Mardin Yolu viyadükleri, tümsek şeklinde inşa edildikleri nedeniyle kış şartlarında kazalara davetiye çıkarıyor. Bu kadar önemli yatırımların mühendislik ve proje hatalarını içermesi tepki çekiyor.

Diyarbakır’da son yıllarda şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla çok sayıda köprülü kavşak, üst ve alt geçitler, hemzemin geçitler inşa edilerek hizmete açıldı. Şehrin günden güne büyümesi nedeniyle sıkışan trafik bu yolla biraz olsun rahatladı ancak bazı köprülü kavşak ve geçitlerin hatalı inşa biçimi trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Bunların başında Batıkent ve Mardin Yolu viyadükleri geliyor. Kent içindeki ve kent dışındaki bağlantı yollarını kapsadığı için trafiği rahatlatarak sürücülere nefes aldırtan bu iki viyadüğün kış şartları düşünülmeden inşa edilmiş olması tepki çekiyor.

Uyarılar dikkate alınmadı

Tümsek şeklinde yapılan bu iki kavşakta da buzlanma veya kayganlık oluşması halinde çok sayıda kazanın meydana gelmesinden endişe ediliyor. Proje ve mühendislik hatası içeren bu viyadüklerin yapımı aşamasında uzman kuruluşların gerekli uyarıları yaptığı ancak bunların dikkate alınmadığı bildirildi. İki viyadüğün de demir yolu hatlarının altında inşa edilmesi gerekirken, bunun yapılmadığı ve özellikle kış dönemlerinde büyük sıkıntılara neden olacağı belirtiliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.