'KCK basın davası'nda tahliye yok!

'KCK basın davası'nda tahliye yok!
"KCK Basın davası"nın 7'inci duruşmasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı" gerekçesiyle tutuklu gazetecilerin tutukluk halinin devamına karar verdi.

Davada firarı sanık olarak belirtilen gazeteci İsmet Kayhan hakkında da kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartılmasına karar verildi. 

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 20'si tutuklu 46 Kürt gazetecinin yargılandığı davanın 7'inci duruşması sona erdi. Avukatların taleplerini sunmasının ardından verilen ara sonrası, mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, "adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı" gerekçesiyle 20 tutuklu gazetecilerin tutukluk halinin devamına karar verdi. Davada firarı sanık olarak belirtilen ve daha önce mahkeme tarafından emniyete yazılan yazılarda Hollanda'da olduğu ileri sürülen gazeteci İsmet Kayhan hakkında da kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartılmasına karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada savunmasını yapmayan tutuksuz sanıkların hazır bulunmamaları durumunda haklarında yakalama kararı çıkartılmasını da karara bağladı. Mahkeme heyeti ayrıca Özgür Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ziya Çiçekçi hakkında savunmasında iddianame ile ilgili olarak kullandığı "düzmece ve iftiraname" ifadelerinin savunma sınırlarını aştığı gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Davanın bir sonraki duruşması 2-6 Aralık tarihine ertelendi. 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.