Keçi Burcunda atlara dokunmak

Keçi Burcunda atlara dokunmak
Surlarda atlara dokunmak ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirmek hem at sahiplerine ek kazanç hem de meraklılarına heyecan katıyor.

Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Keçi Burcu ve Surları gezmek isteyenlerin ilgisini çeken atlar sahiplerine ek gelir sağlıyor. Turizm mevsimini yoğunlaştığı aylarda sabah serinliğinde ya da akşamüzeri Surların dibinde atlarını eyerleyerek getiren at sahipleri özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

at-sur-tigris.jpg

Atlarla hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler ya da at üstünde kısa turlar yapanlar, renkli görüntüler oluşturuyor. At sahipleri ise, yem parası dedikleri küçük ücretler karşılığında at meraklılarına bu heyecanı yaşattırıyor.

at-sur-tigris1.jpg

Birkaç kuşaktır at yetiştiriciliği yapan aileler, turizm mevsiminde de aile ekonomisini katkı sunmak için atlarını Mardin Kapıdaki Keçi Burcuna ve Hz. Süleyman Camisinin Hewsel Bahçelerine açılan kapısı önünde müşterilerin beğenisine sunuyor.

at-sur-tigris3.jpg

Baba mesleği at yetiştiriciliği yapan Süleyman, liseyi bitirdikten sonra bu işi yapmaya devam ettiğini söyleyerek; ‘üniversiteyi bitirsem ne olacak ki, bitirenlerin çoğu işsiz, hiç olmazsa benim babadan kalma bir işim var.’ Diyor. Seyislik de yapan Süleyman, bir ata baktığı zaman binek için mi? Yoksa yük için mi daha uygun olduğunu hemen anlayabildiğini, buna göre eğitimler verdiklerini söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.