Kemikler 90'lı yıllara ait olabilir

Kemikler 90'lı yıllara ait olabilir
Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ndeki Zerzevan Kalesi içinde bulunan su kuyusunda bulunan 25 insana ait kemikler, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdusselam İnceören, kemiklerin 90'lı yıllarda işlenen cinayetlerde yaşamını yitirenlere ait olma ihtimalinin olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR’ın Çınar İlçesi yakınlarında bulunan Zerzevan Kalesi'ndeki su kuyusunda bulunan 25 insana ait kemiklerin, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi. Çınar Cumhuriyet Savcılığı'nın önceki gün başlattığı çalışmaları izlemek üzere bölgeye giden İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdusselam İnceören, yaptıkları incelemelerin sonucunda kendilerinde bazı kanaatlerin oluştuğunu söyledi. Kale içinde çok sayıda su kuyusu bulunduğu ve bu kuyuların giriş kısmına sadece bir insanın sığabileceği kadar geniş olduğunu kaydeden İnceören, savcı ile yaptıkları görüşmede kemiklerin dağınık bir halde olduğunu ve bunun sıradan bir mezarlık olmadığını ifade etti. İnceören, "Biz dün aldığımız bir duyum üzerine bölgeye gittik ve incelemeler yaptık. Başka kuyularda da inceleme yapılmasını istedik. Savcılık ise bunların yakın döneme ait kemikler olması durumunda yeniden bir inceleme başlatacaklarını söyledi" dedi.  

“Kemiklerin eski olmadığı ihtimali güçlü”

90'lı yıllarda bölgedeki cinayetlerde yaşamını yitirenlerin de bu kuyulara atılmış olma ihtimalinin bulunduğuna dikkat çeken İnceören, "Biz 90'lı yıllarda Kürdistan'da yapılan faili meçhullerde yaşamını yitirenlerin olma ihtimali üzerinde duruyoruz. Ancak kemikler bulunduğunda üstünün örtük olmadığı ve yüzeyde olduğu söylendi. Bu da kemiklerin çok eski olmadığı ihtimalini güçlendiriyor" diye konuştu.

“Telefon üzerinden başvuru yapıldı”

İHD'nin hazırladığı toplu mezar haritası içinde Çınar'ın bulunmadığını, fakat ilçeye yakın bölgelerde işlenen cinayetler sonucunda cenazelerin oraya atılmış olabileceğini hatırlatan İnceören, "Biz dün orada iken, telefon ile bize ulaşan biri, yakının olabileceğini söyledi. Bize bugünlerde başvuru yapmasını bekliyoruz" dedi.

Bulunan kemiklerin dağınık olması ve kuyunun sadece bir insanın geçebilecek kadar genişlikte olduğunu hatırlatan İnceören, "İskeletler dağınık olduğunu tespit ettik. Bu tabiî ki Adli Tıp Kurumu'nun yapacağı incelemeler sonucunda beli olacak. Ancak kuyunun içinde bulunan kemiklerin yüzeyde olması bize yakın dönemde işlenen cinayetlere ait kemikler olduğu kanaatini güçlendiriyor" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.