Kendi markasını yarattı!

Kendi markasını yarattı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan eski başbakan Davutoğlu’na kadar birçok ünlüye gömlek diken Diyarbakırlı moda tasarımcısı Mehmet Güneş, bölgedeki gençlere örnek ve rol model oldu.
Saffet AZBAY/özel haber

 

Genç tasarımcı Güneş’in kendi özel markası olan RGS, Türkiye’nin en iyi gömlek markası seçildi. Bölgede yeniden huzur ve barış ortamı tesis edilmesini isteyen Güneş,”Huzur ve barış olursa buradan nice Mehmet Güneş’ler çıkar. Benim en büyük arzum budur” dedi.

Mehmet Güneş, 1986 doğumlu. Diyarbakır’da 35 yıllık terzilik yapan, devlet adamlarını, bürokratları ve iş adamlarını giydiren Ramazan Güneş’in oğlu. Herkes o’nu geçen ay İstanbul’da yapılan Marka Ve Kariyer Zirvesi’nde Türkiye Altın Marka Ödülleri’nde “Yılın En İyi Modacısı” ödülünü alırken tanıdı ancak bu noktaya gelene kadar ilginç bir hikayesi var. Babası gibi bu işe küçük yaşta başlamış, daha sonra önemli markalarda moda tasarımcısı olarak çalışmış. Önemli markada yaptığı başarılı tasarımlar sonucunda İtalya’daki moda haftasına davet edilmiş ve orada temsil ettiği markaya ödül kazandırmış genç bir beyinden söz ediyoruz.

 

Erdoğan dahil birçok ünlüye özel tasarım

Daha sonra kendi markasını yaratmaya karar veren 31 yaşındaki Mehmet Güneş, babasının ismini taşıyan RGS’yi kurarak bu işe soyunmuş. Kısa sürede namı duyulan Mehmet Güneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan eski başbakan Ahmet Davutoğlu’na kadar bir çok devlet adamı,bürokrat,siyasetçi,sanatçı ve iş adamına özel gömlek diktirmeye başladı. Sur olayları sırasında bir çok iş adamı ve yatırımcı Diyarbakır’dan kaçarken kendisi Kosgeb’ten 50 bin TL’si hibe olan teşvik desteğini alarak RGS Gömlek adında iş yeri kurdu. Zamanla hem bölgede hem de Türkiye genelinde siparişler ve talepler alan Mehmet Güneş,ünlü organizatör Nedim Delibaş’ın da dikkatini çekti, yapılan halk oylamasında “Yıllın En iyi Modacısı “ seçildi.

 

Ödül gecesine damga vuran konuşma

İstanbul’da yapılan ödül töreninde yaptığı konuşma törene damga vurdu. Ödül takdimi sırasında “Hem babam hem ustam” dediği  babası Ramazan Güneş’i sahneye davet eden Mehmet Güneş,”Başarı Satın alınmaz.Başarı,hayal gücü,mücadele,sabır ve inançla gerçekleşir.Ne istediğini bilen insanların acelesi yoktur. Diyarbkırlı olarak bu almaktan onur duyuyorum. Yeniden barış süreci olursa huzur ortamı olursa nice Mehmet Güneş’ler çıkar. Diyarbakır halkına sahip çıkın” sözleriyle törene katılan birbirinden ünlü ve önemli konuklardan büyük alkış aldı.

 

‘Herkes kaçarken, ben marka kurdum’

 

Diyarbakır’da üretime devam eden ve önümüzdeki günlerde önemli projelere imza atmayı planlayan Mehmet Güneş,Tigris Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Sur olayları sırasında herkes kaçarken burada kalıp bu işi kurmaya karar verdiğini belirten Güneş,”Sur olaylarının 22.gününde  Diyarbakır’da esnaf kepenk kapatırken Diyarbakır’da insanlar kaçarken ben herşeyi göze alarak Diyarbakır’da Rgs Özel Gömlek Tasarım’ı açtım.Benim olmazsa olmazlarımın arasında yer alan tek felsefe samimiyettir! Samimiyetsizseniz sıfırsınızdır.İnsanlar ne düşünür diye yaşıyan biri değilim, ben sanatkarım üreten bir bireyim.

Kısa zamanda kendi alanlarında başarılı olan bir çok markayı geride bırakarak çok iyi işlere imzamızı attık. Bunu Tüm Diyarbakır görüyor” dedi.

 

‘Siyaset yapmıyorum, siyasetçileri giydiriyorum’

 

Siyaset yapmadığını ancak siyasetçileri giydirmesinin kendisine çıkış yolu açtığını belirten Güneş,”İstanbul marka kariyer zirvesinde birincisi düzenlenen Türkiye Altın Marka ödüllerinde Yılın Moda tasarımcısı olarak seçildim ve ödülümü babam ustam Ramazan Güneş ile beraber kaldırmak istedim. Bir babaya verilebilecek en büyük hediyeyi verdiğimi düşünüyorum. Bunun yanı sıra ödülümü Diyarbakır halkına kaldırmak istediğimi ve Diyarbakır’ın bir başarısı olduğunu belirterek Diyarbakır halkına atfettim. Bu başarı her ne kadar benim gibi görünse de Diyarbakır’ındır diye düşünüyorum. Çünkü ben Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya geldim. İş yerim halen Diyarbakır’da ve bu toprakların insanıyım. Ödül gecesinde siyasi bir mesaj verdiğimi söyleyenler var. Ben siyaset yapmayı ömrüm boyunca sevmedim beni yakından tanıyanlar çok iyi bilir ben siyasetçileri giydiriyorum lakin siyaset yapmıyorum. Benim başarılı işler yaptığımı insanlar bilmiyordu, bunu bir şekilde pazarlamam ve ortaya koymam gerekiyordu. Ben de siyasileri giydirerek kendimi tanıtmayı başardım. Buradan yola çıktım” dedi.

‘Daha büyük projeler üzerine çalışıyoruz’

Huzur ve barış ortamı sağlanması halinde bölgeden çok daha yetenekli gençlerin önünün açılacağını vurgulayan başarılı moda tasarımcısı Güneş,”18 yaşında iken Türkiye’nin en gözde markalarının birinde model makinaçılık yaptım.Yine en gözde markaların birinde 20 yaşında modelistlik yaptım. Daha sonra stilistlik ve moda tasarımcına kadar yükseldim. Bugüne kadar sayın cumhurbaşkanından eski başbakan Ahmet Davutoğlu’na kadar bir çok devlet adamına özel tasarımımız olan gömlekleri diktik. Yine aralarında Oktay Kaynarca’nın da bulunduğu bir çok aktör, artist,sanatçı ve marka olmuş ünlülere gömlek yaptık. Bütün bunlar bize yılın en iyi moda tasarımcısı ödülü kazandırdı. Şimdi daha büyük projeler üzerine çalışıyoruz.

‘Huzur ortamı olursa çok yetenekler ve markalar çıkar’

Marka takıntılı olan insanlara söylüyorum. Ben bir marka değilim marka olmayı da hiç denemedim. Bunu isteseydim şuan bir gömlek atölyesinde yada fabrikasında seri üretim gömlek yapıyor olacaktık. Ben bir değer yaratmak istedim, Diyarbakırlı gençlerin neler yapabileceklerini ortaya koymak istedim ve çok şükür bunda da başarılı olduk. Benin memleketimin insanları üstün yeteneklidir, yeter ki imkan yaratılsın, önü açık olsun ve en önemlisi bölgede barış,huzur havası hakim olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.